“Панацея” от грызунов и насекомых оказалась просто подделкой. Правоохранители в Харьковской области накрыли подпольный цех по производству ядохимикатов

26.09.2013 19:29   -
Автор:

Від щурів, молі та інших повзаючих та літаючих. Ось це підприємство з виробництва хімікатів донедавна працювало на території складів в селищі Васищево Харківського району. Потім ці таблетки, порошки та рідина потрапляли на прилавки українських магазинів. Але ефекту від них, як з'ясувалося пізніше – ніякого.

Денис Ярославський оперуповноважений обласного управління по боротьбі з економічною злочинністю

-Было установлено, что лица занимались производством ядохимикатов, которые не имели никакой государственной стандартизации, не сертифицировались ни одним сертификатом соответствия.

Простіше кажучи, розповідає Денис Ярославський це звичайні підробки під імениті засоби боротьби з комахами і гризунами. Їх просто фасували в такі ж упаковки. Щодня на підприємстві під брендом відомих торговими марок Росії та України близько тридцяти заробітчан виготовляли десятки видів продукції. Під час проведення обшуку правоохоронцями з виробничих приміщень було вилучено 650 ящиків готової продукції, близько 20 тон сировини та 25 одиниць обладнання.

Денис Ярославський оперуповноважений обласного управління по боротьбі з економічною злочинністю

-Оборудование и химикаты, которые находились на момент обыска на предприятии были изъяты. В настоящее время следствием устанавливаются лица, организовавшие данный вид деятельности. А также каналы сбыта и каналы поставки на территорию Украины.

Тепер правоохоронці розшукують головного фігуранта цієї справи – власника. По факту події вже відкрито кримінальне провадження за статтею "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів". Підприємливому "бізнесмену" загрожує до трьох років позбавлення волі.