Пам’ятник отаману Івану Сірку встановлять на Бурсацькому узвозі

23.03.2012 18:37   -
Автор:

Вхід до станції метро Історичний музей. Наразі триває його реконструкція. Згори архітектори міста вигадали встановити пам"ятник отаману Запорізької Січі. Ініціаторами стали культурна та наукова громада Харкова ще кілька років тому. Однак щоразу виготовлення та встановлення монументу відкладалось на потім. Нарешті проект  затвердили на архітектурній комісії.

Олександр Рідний скульптор
Во-первых место историческое, Сирко он как бы в принципе один из тех людей, который занимался обороной города. Придумал этот первый герб в виде сагайдака. Весить будет в районе пяти тонн, бронзовый постамент.

Окрім отамана Сірка, який був харківським полковником та за життя вів бої за охорону міста, біля нього поставлять гармати. У руках він триматиме герб.

Сергій Чечельницький головний архітектор Харкова
Эта зона становится такой нашей защитой исторической. Этот памятник еще и у входа в исторический музей. Стоит на виду и он стоит как бы охраняя. И тут танки стоят, танки первой мировой войны,вот этот ромб и т-34,и там еще рельеф. Все складывается очень удачно

Висотою пам"ятник буде більший, ніж у шість метрів. Однак коли саме його встановлять точної дати поки не називають. Фундамент планують укладати після закінчення реконструкції площі Конституції.  

Євгенія Кутнова,Віктор Ноздрачов.Харьковские Известия