П’ятирічку за три з половиною роки

20.03.2012 18:48   -
Автор:

За два роки існування президентської програми, на Слобожанщині вже помітні суттєві зміни. Обсяги промислового виробництва у регіоні збільшилися на п'ятнадцять відсотків. У галузі машинобудування найбільш вагомий внесок належить таким флагманам, як Турбоатом, Електроважмаш, Південкабель. Вони минулого року виробили продукції на більш ніж мільярд гривень. Це відбилося і на рівні оплати праці робітників. Її середній розмір склав близько чотирьох тисяч гривень. На менш прогресивних, але теж працюючих підприємствах, погашено заборгованість із зарплати.На заводах Малишева та авіаційному на прикінці року працівникам повернули сорок мільйонів гривень.

Олександр Кривцов перший заступник голови Харківської міської організації Партії регіонів
Нужно было время, к счастью оно оказалось не таким длительным, для того чтобы стабилизировать обстановку. Из ситуации, когда внутренний валовый продукт падал  к ситуации, когда он растет, увеличиваются объемы производства. И теперь, есть возможность все эти достижения направить на интересы каждого конкретного человека.

Намітився прогрес і у соціальній сфері.  Будуються та реконструюються районні лікарні. Відкрито новий сучасний перенатальний центр. Функціонує двадцять мамографічних кабінетів. Після суттєвої модернізації регіональна служба швидкої допомоги вийшла на світовий рівень. Термін прибуття лікарів скоротився до десяти хвилин. Крім цього в області щорічно відкриваються нові дитсадки та стадіони, ремонтуються школи та палаци культури, розширюється мережа газопостачання для мешканців віддалених сіл. Також Харківщина посіла перше місце в України з нарощення обсягів виробництва аграрної продукції. Аграрії регіону минулого року встановили рекорд, зібравши майже чотири мільйони тон зерна.  А ще у регіоні відновлюються дороги та будується житло,  відкривають табори відпочинку та спортивні комплекси для дітлахів.

Євген Савін заступник голови Харківської обласної організації Партії регіонів
Из малых успехов будет складываться успех нашей команды. И, в конце концов, люди увидят или получат то, что они хотят. Реформы не могут проходить безболезненно. Естественно, каждый человек хотел бы видеть сегодня и сейчас для себя желаемое, но для этого требуется время.

Успіхи Харківської області оцінені кабінетом міністрів України.  За два останні роки Харківська область піднялась з одного із останніх місць у рейтингу регіонів до четвертого. Слобожанщину випередили тільки Київ, Севастополь та Київська область. Тож, запевняють харківські регіонали, програму соціально-економічного розвитку області, затверджену президентом України, Харківщина виконає достроково.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия.