Озеленення по вулиці Героїв праці

21.11.2012 18:20   -
Автор:

Виконавці робіт – працівники приватної фірми, їх винайняв власник торговельного центру, що розташований поруч із алеєю по вулиці Героїв праці. Місцеві, які колись власними руками висаджували ці берези не могли змиритись з таким безладом і повідомили у мерію. Там вирішили – замість понічичених висадити п*ятдесят молодих саджанців. Та і це не повне покарання для правопорушника.

Юрій Коваленко начальник інспекції з благоустрою Департаменту комунального господарства

-Через неделю состоится заседание админкомиссии Харькова. И админкомиссия определится с размером штрафа нарушителя требованиям правилам благоустройства. Размер может колебаться от 20 до 100 необлагаемых минимумов доходов. Т.е. от 340 до 1750 гривен.

Відновлення березової алеї, що по вулиці Героїв Праці, стартувало з самого ранку. Для того, щоб висадити берези, без спецтехніки озеленювачам не обійтися. Та і допомога місцевих – доречна. Свою лепту у спільну справу роблять і найменші. Трирічна Нюша старанно закопує берізку своєю міні-лопатою. Під час процесу на інтерв*ю не відволікається.

Олександр Смирнов батько Нюши

-Она со вчерашнего дня готовилась. Мы знали, что будут сажать деревья. И она приготовила лопату, сегодня пришла и сажает деревья

Для озеленення погода – що треба, кажуть фахівці. Тож дерева стовідсотково мають прижитися. Тим більше вони вже сформовані, їх вік – п*ятнадцять років. Кожне – заввишки у три метри. Їх розподілили пропорційно по усій алеї. А чотири молодих берези висаджують біля недавно понівечених родичів.

Окрім берізок, по вулиці Героїв Праці з"яляться і клени. Вони сформують ще одну алею. І вже навесні розпустять своє пухнасте листя.

Тамара Бугайова місцева мешканка

-Дай Бог, чтоб они принялись, и росли. И чтобы мои внуки, наши дети любовались этой аллеей. И шли по ней.

Жанна Васильцова місцева мешканка

-Хорошие молодые деревья, дай Бог, чтобы они прижились.

Озеленення міста триватиме і надалі. На закупівлю та висадку молодих дерев у різних районах мерія виділила один мільйон гривень.

Олена Завгородня Євген Карпенко Харьковские известия