Озеленения: итоги и планы

06.11.2012 21:47   -
Автор:

Перша столиця вже давно отримала звання найквітучого міста. І щороку кількість висаджених квітів у Харкові збільшується. Цьогоріч у скверах, парках, на вулицях і проспектах висаджено понад дві з половиною тисячі ароматних рослин. Тисяча з них – вирощена у місті, у теплиці, що недавно відреконструювали. Та у планах – кількість квітів "мейд-ін-Харків" збільшити. Завдяки реконструкції другої черги тепличного комплексу. Тривають роботи і з поповнення міста молодими деревцями.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-Мы высадили 23 Августа много деревьев, высадили на экспонаде и на Проспекте Гагарина. Завтра будем высаживать в Манжосов Яру/ Мы планируем подсадки деревьев сделать и в саду Шевченко. Потому что деревья старые. А деревья, как и люди, болеют. Поэтому необходима восстановительная подсадка деревьев.

Окрім озеленення, у місті провели і реконструкції чотирнадцяти популярних місць відпочинку городян.  Це сквери Велозаводський, Макаренка, Космонавтів, Руднєва, Чернишевського та інші. А от у сквері 23 серпня роботи тривають. Вже оновили пам*ятник Солдату, стели біля монументу. Та частина скверу, у бік кінотеатру Довженка, ще у роботі.

Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства

-Мы начали работы по освщению и благоустройству центральной аллеи. Чтоб харьковчане могли ходить по благоустроенной территории. В планах у нас есть вот эту территорию до конца года ввести в эксплуатацию.

А з наступного року на комунальників чекають вже інші місця відпочинку. У планах відреконструювати площу Фонтанів біля ХАТОБу, сквер біля станції метро Університет та Радянської України, сад Шевченко, парк біля будинку культури Ильича, Кітлярчин яр і Дитячий парк на Плеханівській. Та цей перелік, підсумував Віктор Кітанін, буде поповнюватися після прийняття бюджету на 2013 рік.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия