Отримати міжнародний грант та почати власну справу у Харкові: подробиці програми

04.10.2023 19:02   -

Сергій Васильченко керівник фірми, що спеціалізується на виготовленні кондитерських виробів. На ринку Харкова працює вже понад 20 років. Щоправда, через війну, одне з виробництв було розбомблене під час обстрілів.

СЕРГІЙ ВАСИЛЬЧЕНКО КЕРІВНИК КОМПАНІЇ ВІКТОРІЯ ШАПОВАЛОВА ЮРИСТ КОМПАНІЇ
Наш цех, який ми орендували, був частково знищений, тому він більше не працює. Ми хотіли б отримати грант. Ми зараз маємо на меті розширення виробництва. Ми вистояли перший рік війни. Ми працювали фактично ми на Паску в прошлому році ми пекли оті пасочки «кулічі». І це при тому, що наше приміщення, Сергій Степанович якось так лагідно каже, що було частково знищене, а на правду там працювати неможливо. Тобто там зіпсоване обладнання, зіпсовані холодильні камери, ми фактично залишились ні з чим. І з нічого знову почали це робити.

Якраз такі підприємці, виробництво яких зазнало пошкоджень під час війни, а зараз прагнуть відродити, або розвинути свою справу зазвичай і звертаються до бізнес-хабу, щоб подати заявку на отримання гранту.

ВАЛЕРІЙ КАНДАЛОВ ГРАНДМЕНЕДЖЕР
Це гранти для відновлення бізнесу, для початку власної справи. Це грант ДІЯ «Власна справа», або для більш великих підприємств, наприклад, переробної промисловості це гранти саме на створення, або розвиток переробних підприємств. Це може бути і якесь швейне виробництво, або агропідприємство, наприклад, або щось пов’язане з машинобудуванням , але це найбільший грант. Наприклад, 250 – це грант на власну справу. Якщо Helvitas – допомога вразливим верствам, там гранти приблизно 130 тисяч. Були, те що зараз закінчились по програмі МОМ (Міжнародна організація по міграції – ред) там 4,500 Євро теж приблизно стільки же. Тобто близько 100 тисяч, це те, що доступно.

Та серед тих, хто звертається до “Харків бізнес-хабу”, є новачки. Це ентузіасти, які прагнуть у прифронтовому Харкові розпочати свою справу.

МАРИНА СЕНІЧЕВА АДМІНІСТРАТОР «ХАРКІВ БІЗНЕС-ХАБ»
Є такі майбутні підприємці, які приходять зі своїми ідеями, які хочуть розпочати бізнес з нуля. У людей є ідеї в голові і вони хочуть дізнатися, як ці ідеї вони можуть реалізувати на папері. Або в електронному вигляді. Також вони хочуть більш детальніше дізнатися як їм відкрити ФОП, що їм для цього потрібно і як вони будуть іти далі в розвитку нової власної справи.

За час роботи “Харків бізнес-хабу, кажуть експерти, тут вже встигли провстии понад 70 ефективних консультацій.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

САЛІМ КАЙЛОВ ПРОЕКТНИЙ МЕНЕДЖЕР «ХАРКІВ БІЗНЕС-ХАБ»
Ми почали діяти після нашого старту. У нас був такий форум невеличкий і перша хвиля якраз і забезпечилась після форуму. І вже за два тижні близько 40 унікальних підприємців до нас звернулися. Ми зі свого боку намагаємось розповідати людям про можливості, які є сьогодні в Харкові для підприємців. І саме з цими питаннями вони і звертаються до нас, щоб детально дізнатися, які можливості в частності фінансові існують. І якщо проаналізувати, то близько 20 підприємців це ті, які вже отримали консультації по грантових можливостях. Які є гранти, які підходять до їх бізнесу, як цим користуватися, як подати заявку і в цьому напрямку ми їх спрямовуємо, консультуємо і супроводимо.

Керівник фірми, що спеціалізується на виготовленні кондитерських виробів, має намір за грантові кошти закупити обладнання для свого підприємства, щоб розвивати свою справу і разом із тим дати людям роботу.

ВІКТОРІЯ ШАПОВАЛОВА ЮРИСТ КОМПАНІЇ
Нам дівчата і хлопці дуже допомагають з вибором гранту. Ми хочемо отримати грант на переробне виробництво. І звісно його використати на придбання обладнання і для того, щоб повернулись наші робітники. Я розумію, що людина, яка 20 років тільки це і робила, а потім все знищено. Це все страшно. Але ми не втрачаємо надії, і сподіваємось, що в нас все вийде.

Отримати всю необхідну інформацію з тих чи інших питань, кажуть в Бізнес-хабі, можуть всі охочі. Офлайн-консультації проходять в Будинку Нерухомості, де і розгорнутий “Харків бізнес-хаб”.

ОСТАННІ НОВИНИ