Отримання субсидії спрощено

19.06.2020 11:33   -
Автор:
За ініціативи Мінсоцполітики було ухвалено ряд рішень Уряду щодо  соціальних допомог, переоформлення субсидій під час картину з метою комплексного посилення соціального захисту найбільш вразливих категорій населення. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Всім домогосподарствам в Україні, які отримували субсидію в минулому опалювальному періоді, наступне переоформлення здійснять без додаткового звернення людей. Під час карантину субсидій українців не позбавлятимуть, акцентувала міністерка.
 
Марина Лазебна міністр соціальної політики 
 
За час карантину понад двом мільонам сімей було автоматично перепризначено та виплачено у повному розмірі державну соціальну допомогу. Більше трьом  мільйонам домогосподарств здійснено автоматичне, без їх звернення, перепризначення субсидій. Також було спрощено порядок отримання субсидій для людей, які втратили роботу у період карантину.  На 50 % збільшено соціальні нормативи на користування житлово-комунальними послугами субсидіантів. Заборонено припинення надання житлових субсидій.
 
Міністр також зазначила, що Уряд планує перейти виключно на готівкову форму виплат житлової субсидії і нагадала, що право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу. Наразі обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї.