Отопительный сезон должен начаться без “сюрпризов” – Кабмин

15.10.2019 14:50   -
Автор:
Опалювальний сезон має розпочатися в Україні без особливих проблем, але винятком залишаються 2 міста. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. 
 
Олексій Гончарук прем’єр-міністр України
 
Це Сміла й Новий Розділ. Там ще залишаються певні технічні складнощі й проблеми – і, можливо, на декілька днів опалення розпочнеться пізніше. Це пов’язано з тим, що послуги надання опалення в цих містах подавали приватні компанії – і вони своїми діями створили критичні ситуації, вирішення яких потребує певного часу. І в тому, і в іншому випадку – рішення ми знайшли, уряд ухвалив усі необхідні документи, для того, щоб люди в цих двох містах також були в комфорті. 
 
Багато питань в уряду було ще до 116 міст України, але і там, переконують в Кабміні, вдалося все вирішити. Під час селекторної наради прем"єр міністр обговорив з підприємствами, що мають заборгованість перед Нафтогазом, шляхи погашення платежів. Харків до переліку проблемних регіонів не потрапив, місто вчасно розрахувалося з установою, тож природне паливо має надходити до харківських теплових мереж в повному обсязі. Опалювальний сезон в місті розпочинається 15 жовтня. Відповідне розпорядження вже підписав мер Геннадій Кернес. На початку підключатимуть соціальні, освітні та медичні заклади Харкова. Після – перейдуть до багатоповерхівок. Детальніше з планом запуску опалювального сезону можна ознайомитися на сайті ХТМ.