Открытая граница в Евросоюз. В Харькове безвизовый режим на площади Свободы приветствовали тысячи жителей

13.05.2017 12:36   -
Автор:
Такий бажаний і такий довгоочікуваний безвізовий режим. Українцям нарешті відкрили кордон до Євросоюзу. Своє остаточне рішення Рада міністрів ЄС схвалила одиннадцятого травня.
 
Петро Порошенко Президент України 
 
«Безвіз» –  це свідчення стратегічної правильності нашого європейського вибору, безповоротності курсу на інтеграцію до Європи. Це – і визнання позитивних зрушень на шляху реформ: план візової лібералізації містив майже півтораста пунктів, які забезпечили реальні зміни в багатьох сферах життя.
 
Тепер у Страсбурзі сімнадцятого травня це рішення мають урочисто підписати у Європарламенті. Далі його мають опублікувати і за двадцять днів воно набуде чинності.  
 
Володимир Гройсман Прем'єр-міністр України 
 
З 11 червня українські громадяни зможуть подорожувати до ЄС без віз. Цей час настав. І це дуже добра новина шановні колеги. Відновлення справедливості по відношенню до України і всіх наших зусиль. Всіх вітаю, і бажаю всім подальшої нашої спільної європейської інтеграції. Насправді цей шлях був дуже-дуже важким, щодо запровадження безвізового режиму. Хоча я вважаю, що візи для українців ну це в принципі той елемент який має залишитися просто в минулому. 
 
Зелене світло власникам українських біометричних паспортів дали для безвізових короткострокових поїздок. Тепер мають зникнути черги у посольствах та візових центрах. З цієї нагоди по всій Україні проходять Дні Європи. У Харкові безвіз вітали урочисто на площі Свободи, прийшли тисячі людей. Пройшла церемонія підняття прапорів України та Європейського Союзу.
 
Юлія Світлична голова Харківської обласної державної адміністрації 
 
За послідовної виваженої позиції Президента України з підтримкою всього українського народу ми впевнено затвердили своє європейське прагнення. Рада Європейського Союзу остаточно затвердила рішення щодо надання безвізового режиму громадянам України і ми вітаємо це рішення Ради. І це надає нам ще раз упевненості, що ми частина європейської сім'ї, що Європа- це наш надійний партнер та надійний друг. 
 
Також на площі Свободи майже сімсот вихованців військових навчальних закладів пройшли урочистим маршем.
 
Анна Волошина Заслужений майстер спорту України з синхронного плавання 
 
Это очень большой шаг навстречу к Европе и я вижу жителей Харькова, которые очень радуются этому, мы, спортсмены, радуемся вместе со всеми, потому что нам как никому приятно, когда наш флаг поднимается над всеми флагами и звучит наш гимн. И я думаю, это намного улучшит жизнь всех украинцев, которые смогут теперь ездить в Европу.
 
Юрій Корсунов представник спілки ветеранів АТО 
 
Это моральная поддержка, поддержка европейского сотрудничества. Граница Европы теперь идет по границе Украины и, естественно, те события, которые происходят на востоке Украины они касаются каждого европейца.
 
Голова області Юлія Світлична подякувала всім, хто щоденною працею наближав Україну до рішення ЄС. Зазначила, що безвізовий режим зміцнить економіку регіону та країни вцілому.
 
Юлія Світлична голова Харківської обласної державної адміністрації 
 
Якщо ви пам'ятаєте, то багато ворогів говорили про те, що Харків не цікавий для інвестора, у Харкові неможливо провести відповідні і спортивні заходи, а ми долучаємо і повертаємо великий футбол, ми відкриваємо спорту Харків, ми долучаємо до співпраці іноземних інвесторів і в десять разів збільшили надходження іноземних інвестицій, що допомагає нам зміцнити економіку регіону. Безумовно, попереду великий довгий шлях, він тернистий, але частина за чотири роки вже пройдена. І я рада, що до цієї події приєднався кожний хто знає і вірить в те, що європейська інтеграція- це укріплення української державності.