От их деятельности зависит будущее государства

04.10.2012 22:19   -
Автор:

Фізики, математики, гуманітарії. Більше півтисячі викладачів різних дисциплін зі шкіл Дворічанського району зібралися в одній залі. Не для того, щоб проводити заняття. Всіх їх вітають та нагороджують грамотами та відзнаками. Ніна Бібікова – серед нагороджених. Жінка працює вчителем української мови та літератури більше сорока років. Та каже – і досі пам`ятає момент початку своєї професійної діяльності.

Ніна Бібікова вчитель української мови та літератури

-Коли я вперше приїхала у цей район і прибула до свого села, був ранок, десь після шостої ранку, у центрі стояв великий репродуктор, і звучала пісня " А ну ка песню нам пропой, веселый ветер". Вона задала такий тон, настрій на весь трудовий шлях.

Вчитель – провідник до країни знань. Саме викладачі зі звичайних школярів виховують майбутніх представників усіх важливих для життєдіяльності країни професій. І щоб це не припинялося, держава має підтримувати освітян та школи, в яких вони працюють. Особливо це стосується навчальних закладів, що розташовані у сільській місцевості, каже народний депутат України Дмитро Шенцев.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Я с коллегами зарегистрировал законопроект, который обязывает государство взять полностью на себя финансирование, все, и коммунальных платежей, и ремонта, и финансировать уже наши сельские школы уже не исходя из количества учеников, из процентной наполняемости, а именно финансировать отдельно учреждение, т.е саму школу. Это даст возможность не закрывать сельские школы, и обеспечить их на достаточном уровне, чтобы они не были привязаны к количеству учащихся, а могли финасировать все свои потребности.

Така ініціатива державного забезпечення сільських шкіл імпонує і самим вчителям.

Ольга Демченко вчитель німецької мови

Ситуація покращиться, копійка все одно важлива, це теж буде приманювати молодих спеціалістів і на село, і в таку місцевість, як наша. І я думаю, мабуть це правильно, щоб держава опікувала, це не частна лавочка, як говорять. I в педагогіку будуть іти люди, які люблять справу і люблять дітей.

Якщо ж в педагогіку будуть іти люди, які люблять дітей, то і якість освіти буде набагато вищою, впевнений нардеп Дмитро Шенцев. А це і є метою.

Олександра Суфіянова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.