Останній дзвоник – онлайн. Як у Харкові завершився навчальний рік в умовах війни (відео)

02.06.2023 18:37   -

40 випускників харківського ліцею №89 цьогоріч святкуватимуть свій останній дзвоник онлайн. Через війну більшість дітей виїхали з країни. Ті, хто залишилися у Харкові, зібралися разом з батьками вдома. Випускники дякують своїм вчителям за знання та проведені роки.

Я б хотів подякувати всім вчителям за терпіння і за віру в нас до кінця дуже дякую вам. Я хочу подякувати усім вчителям, друзям, однокласникам за цей шкільний період, він назавжди залишиться у моєму серці, просто дякую.

Навчальний рік видався непростим для усіх – і для учнів і для вчителів. Але навіть такий останній дзвоник вони будуть згадувати з теплом, кажуть діти.

ОЛЕКСАНДРА АМІРІАН ВИПУСКНИЦЯ 11-А КЛАСУ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Для мене цей випускний завжди був дуже важливий, і дуже шкода, що ми його святкуємо ось так, але я дуже щаслива, що ми зібралися хоть декілька людей, це дуже складно, мені здається, цей рік був дуже складний.

ВІКТОРІЯ СТОРОЖЕВА ВИПУСКНИЦЯ 11-А КЛАСУ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Я дуже вдячн а ліцею, що ми сидимо тут, і маємо змогу побачити один одного хоча б через екран.

Випускники діляться своїми мріями, цілями та планами на майбутнє. Дехто з них планує вступати до університету- в Україні, а хтось хоче поїхати за кордон.

МАРІЯ КІСЕНКО ВИПУСКНИЦЯ 11-А КЛАСУ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Я планую вступати до юридичного університету, хочу розвивати нашу країну на краще. Дуже шкода, що ми всі зараз в такій ситуації не можемо бачити всі один одного, всіх наших однокласників, вчителів, але я вдячна, що хоча б так ми можемо зібратися і побачити один одного.

ДАНІЇЛ ПІДЬКО ВИПУСКНИК 11-А КЛАСУ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Я хочу вступити в харківський національний економічний університет на факультет PR та маркетинг.

ОЛЕКСАНДРА АМІРІАН ВИПУСКНИЦЯ 11-А КЛАСУ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Я бачу себе лікарем, тому що я завжди хотіла допомагати людям і робити щось гарне в цьому світі.

ВІКТОРІЯ СТОРОЖЕВА ВИПУСКНИЦЯ 11-А КЛАСУ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Я вже подала документи до варшавських вузів, планую вступати туди, хочу вивчитися там і приїхати відбудовувати Україну, жити тут, радіти кожному дню.

Тим часом учителі вже готові відкривати свято останнього дзвоника, – дистанційно, із особливим хвилюванням.

Цей рік був дуже непростий для вчителів. Бо навчати чорні квадратики так само ефективно, як навчати дітей, які багато років сидять за партами, для того, щоб ваші досягнення були не меншими, ніж у минулі роки, повірте, це – було таке випробування на професіоналізм.

Щоденні ранкові зарядки, шкільні свята, ігри в настільний теніс на перервах. Учителі пам’ятають, яке активне та щасливе життя вирувало в ліцеї до війни. На згадку про це – працівники підготували для випускників несподіваний подарунок.

Ми хочемо нагадати, як живе наш ліцей, коли в ньому є ви!

Тепер з екранів на вчителів дивляться вже зовсім дорослі люди, каже класна керівниця Ірина Бондаренко. Війна змінила її вихованців, але аж ніяк не в гіршу сторону.

ІРИНА БОНДАРЕНКО КЛАСНИЙ КЕРІВНИК, ВЧИТЕЛЬ МАТЕМАТИКИ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Діти стали більш людяними. Це – дивно, в таких, здавалось би, важких умовах вони стали більш прислухатися до батьків. У цьому ж віці вони такі дорослі і розумні – вони ж усе знають. Батьки це відмітили, що діти стали більш терплячими, що в їхньому віці майже неможливо. Вони стали більш опікуватися більш молодшими. І діти змогли зрозуміти якийсь сенс свого життя.

Працівники ліцею впевнені: на дітей чекає щасливе та успішне майбутнє. Адже вчителям вдалося виховати їх цілеспрямованими, наполегливими і впевненими.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ГАННА ЖОЗЕ ДА КОСТА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОЇ РОБОТИ ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ №89
Наші учні завдяки плідній праці вчителів досягли високих результатів. У нас 12 медалістів, 11 золота і одне срібло. У нас дуже багато переможців різних етапів МАН. Ми брали участь майже у всіх олімпіадах різних рівнів.

І саме так – успішно й результативно шкільний етап добігає кінця.

Ми всі бажаємо вам, щоб ті знання, які ви отримали в ліцеї, стали надійною основою для здобуття вищої освіти та для реалізації себе в обраній професії. І зараз цей останній дзвоник виключно для учнів 11-А і Д класів. Зі святом!

Відпускати школярів у доросле життя важко, діляться вчителі. Але всі чекатимуть на них у гості, й вірять, що одного дня, після закінчення війни, колишні учні знов відкриють двері рідного ліцею.

ОСТАННІ НОВИНИ