Особистий прийом начальника міського управління міліції

26.07.2013 19:48   -
Автор:

В адміністрації Ленінського району повний коридор людей. Це місцеві мешканці прийшли на особистий прийом начальника міського управління міліції. Серед них і Тетяна Коновалова. Жінка звернулася відразу із двома питаннями. Перше: її турбує невідомий об'єкт, що розташований на вулиці Дніпропетровській, дванадцять. Він, каже жінка, знаходиться в антисанітарійному стані, тим самим забруднює навколишнє середовище.

Тетяна Коновалова харків'янка

-Что за объект?
-Ну там и машины ремонтируют, и еще постоянно откуда то выходят и заходят.
– СТО, да?
– Там непонятно и СТО и все вместе.Хотелось бы навести там порядок, кому принадлежит и чем занимаются там граждане. Потому что жители жалуются: постоянно вонь и бензин, разные дрова бревна, трава непокошена постоянно, хозяина мы найти не можем
.

Друге питання, пов'язане з діяльністю квартального комітету, в якому жінка працює більше дванадцяти років. П'ять років тому, каже вона, ця структура завжди працювала в тандемі з дільничими інспекторами, які проводили рейди та стежили за порядком. Сьогодні цю практику втрачено. Власне тому, говорить громадянка, і прийшла на прийом, аби поновити цей взаємозв'язок.

Ігор Болюх начальник міського управління міліції

-У вас это плановые обходы, или это могут быть определенные дни какие -то?
-Плановые обходы.
-Плановые обходы.Т.е, я считаю, решить эту проблему можно следующим образом: предоставить свой план или график обхода в райотдел милиции. Если эти обходы, как вы говорите, как правило, раз в неделю, то раз в неделю участковый совместно по участкам, это ж 17 комитетов, каждый участковый возьмет свой комитет и пойдет по своему участку. Первое: познакомится с теми людьми, узнает те проблемы, которые возникают, в том числе и касающиеся работы милиции, нарушения там, админпрактика, семейные скандалы, на учет поставить их кого надо, в  том числе это будет продолжение операции "Визит"- будет знакомство с участковыми, если даже благополучная семья, житель узнает участкового, вреда никому не будет, а будет только польза.

Наблизити дільничних до людей і більше працювати з мешканцями, власне саме з такою ініціативою звертався до правоохоронців міський голова Геннадій Кернес. В тому, що така потреба гостро назріла мер переконався неодноразово під час своїх зустрічей з харків"янами. Саме в процесі спілкування з мешканцями різних районів Першої столиці він чув від людей скарги, пов'язані з порушенням порядку в дворах будинків, в скверах, парках, на дитячих майданчиках, біля шкіл і дитячих садочків. Все знаємо, зазначає начальник міського управдіння міліції. Тож зараз у планах – згрупувати всі сили на вирішення питань городян. Реалізуючи такі плани, правоохоронці будуть спиратися на аналіз своєї роботи. А він показує, зазначив Ігор Болюх, що проблеми, з якими звертаються люди, як правило поділяються на дві групи.

Ігор Болюх начальник міського управління міліції

-Первая группа – это, когда милиция не реагирует на обращение граждан. Житель района обращается с заявлением, заявление рассматривается в районе, но результатов проверки, информации о проведении проверки к заявителю не поступает, очень много жалоб поступает на то, что люди не знают результатов  рассмотрения заявлений.

Друга група, пов'язана із роботою дільничих інспекторів особливо у віддалених районах міста таких, як ХТЗ, Холодна гора та Залютіно. Дуже часто громадяни скаржаться на те, що там менш інтенсивне патрулювання працівників міліції. Як результат – виникають проблеми, які просто заважають людям жити.  

Ігор Болюх начальник міського управління міліції

-Как правило, вы слышали, это торговля в неустановленных местах, это шум под окнами жилых домов, это парковка автомобилей под окнами, т.е это те проблемы, с которыми ежедневно сталкиваются граждане, поэтому основная роль в этом участковых инспекторов, которого на участке должны знать. Если вы обратили внимание, я практически у каждого жителя, который пришел сегодня на прием, я задавал один и тот же вопрос: "Вы знаете своего участкового, как часто вы с ним общаетесь? Потому что это очень важно, потому что имидж и  отношение к милиции зависит от того, сколько раз гражданин сможет обратиться к своему участковому, это ближайший милиционер, которого он должен видеть и с которым он должен общаться.  Тогда если это взаимодействие будет, не только выслушать, но и отреагировать, если милиционер, в частности, участковый – это будет делать систематически, то на приеме у меня намного меньше будет граждан.

А поки є потреба, такі особисті прийоми будуть проводитися регулярно, раз на тиждень, зазначив Ігор Болюх. Минулого тижня відбулася зустріч з мешканцями Комінтернівського району. Наступного планується у Дзержинському. Крім того, прийоми громадян відбуваються щопонеділка в будівлі міського управління міліції з шістнадцятої до дев"ятнадцятої години.

Олександра Суфіянова