Особисті прийоми народного депутата Валерія Писаренка

18.09.2012 22:01   -
Автор:

Зінаїда Трепелець усе життя працює двірником. Жінка розповідає, за роботу останнім часом платять добре. Однак купити власне житло вона не в силах. От і доводиться поневірятись по зйомних квартирах та друзях.

Зінаїда Трепелець двірник

-С этой проблемой борется не только наше начальство, но никак не можем добиться какого-то результата.

З цією проблемою жінка прийшла на особистий прийом до народного депутата Валерія Писаренка. Каже, хоча б кімнату у гуртожитку отримати, і на нього- остання надія. Парламентар, у свою чергу, пояснює: у місті діє відповідна програма, згідно неї у кожному районі складається список тих двірників, які потребують житла.Наразі  проводиться інвентиризація, з метою виявлення наявних комунальних квадратних метрів. Коли вони звільняються, за рішенням виконкому, людей по списку заселяють. У КП "Благоустрій" повідомили, Зінаїда Трепель- п"ятнадцята у ньому. Більше того, для двірнків діє ще одна пільга: їх звільняють від сплати за гарячу, холодну воду та опалення. Ось ця жінка також прийшла на особистий прийом народного депутата, і теж з проблемою, яка потребує нагального вирішення. Її онука- оперна співачка, лауреат різних міжнародних конкурсів. Вона не може продовжити навчання, яке пропонують в Москві. Причина- сума контракту завелика, а бюджету немає через те, що Україна на підписала договір про навчання із Росією.

Світлана Хмельницька харків'янка

-Единственный выход, нам сказали, обратиться в Министерство культуры, получить квоту на образование в Москве. Сами мы это не можем. Поэтому я вот обратилась к депутату, потому что он как бы любит таланты, он им помогает.

За цим проханням, каже Валерій Писаренко, він звернеться до Кабінету міністрів.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Моя позиция в этом вопросе достаточно постоянная. Я считаю, что таланты надо поддерживать. Тем более, что эта девочка является золотым голосом Дзержинского района. И я в среду уже буду иметь встречу с министром образования для того, чтобы посмотреть что мы можем сделать,чтобы эта девочка продолжила свое обучение по тому конкурсу, который она выиграла.

Тож, де можуть, -каже нардеп, реагують. Валерій Писаренко провів вже більше тисячі особистих прийомів. Загалом за час роботи громадської примайльні на гарячу лінію надійшло понад десять тисяч звернень. І жодне з них не лишається без уваги.

Євгенія Кутнова, Сергій Перець.Харьковские Известия