Осіннього призову в Україні не буде, але стати на облік у військкоматі все ж таки доведеться

31.10.2022 15:07   -

Осіннього призову на військову строкову службу цього року в Україні не буде. Новий закон вже набув чинності. А от на облік стати все ж таки доведеться. Так, призову не було цієї весни, не буде і у листопаді, бо ЗУ “Про військовий обов’язок та військову службу” офіційно доповнився новою статтею, яка передбачає, що під час дії військового стану в Україні не проводитиметься призов на строкову службу. Але в законі залишилась стаття про створення призовних комісій.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
У документі передбачається створення призовних комісій, які зобов’язані організовувати медичний огляд осіб, які перебувають на обліку призовників і досягли 27-річного віку, брати їх на облік військовозобов’язаних або виключати з обліку.

Також до обов’язків призовної комісії входить тепер направлення призовників, які виявили бажання вступити до військових вузів чи військових навчальних підрозділів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів. Комісія так само може і відмовити у складання цих іспитів на певних підставах. Тож прибути до військомату, пройти медичний огляд і стати на облік юнакам відповідного віку все ж таки треба.

В уряді зазначають, якщо до весни 2023 року війна не закінчиться, то весняний призов автоматично вже скасований.