Осеннее равноденствие. Что стоит сделать, чтобы улучшить финансовые возможности

23.09.2019 09:08   -
Автор:
У понеділок Україна пережила осінній рівнодень. Точний час, коли це відбулося – 10 година 50 хвилин. А це свідчить про те, що світловий день поступово  скорочуватиметься, а ніч ставатиме все довшою.  
 
Галина Железняк директор Харківського планетарію
 
Наша планета имеет небольшой наклон оси – 23,5 градуса. И наша планета своим Северным полушарием, как-будто наклоненной в сторону Солнца, то напротив отвернутой от Солнца. И это очень сильно влияет  на погоду, которую мы наблюдаем на нашей планете. И естественно на погоду Северного  или Южного полушария. Поскольку мы живыми в Северном полушарии, для нас естественно важны те периоды, когда на Земле наступает равновесие. Погодные скажем так. И временное. Наши сутки длятся 24 часа. Так вот, в дни равноденствий движение планеты таково, что 12 часов будет ночь и 12 часов будет день. Именно такой мы момент пережили 23 сентября.
 
Цей день – своєрідний місток переходу в новий прохолодний сезон. Коли не лише ночі будуть довшими, а й Земля все далі відвертатиметься від сонячних променів, аж до приходу зими. Ось найкоротший день очікується  21 грудня. Його науковці називають ще зимовим сонцестояннням. В період осіннього рівнодення, згідно народного повір'я, відчиняються "небесні ворота". Здавна люди вірили, якщо щось попросити у вищих сил, то все обов'язково здійсниться. Також годиться відчищатись від зайвого, будувати плани та розпочинати нові проекти. За часів язичників , в осінній рівнодень дехто вдавався ще до й різних ритуалів. Ті, хто шукав собі пару, клали на ліжко ще одну подушку. Для фінансового благополуччя готували їжу у вигляді кільця і рахували гроші. Також у рівнодень можна  прогнозувати осінь. 
 
Яка погода в день осіннього рівнодення, такий буде і вся осінь. Також вважалося, що якщо в цей день ясна і суха погода, то зима буде пізньою, а якщо птахи відлітають у теплі краї, то зима настане рано і буде суворою.