Ось вже в Україні і майже 9 тисяч хворих за добу. COVID-19 шириться ураганними темпами – МОЗ

03.11.2020 12:32   -
Автор:
Пандемія COVID-19 продовжується, більш того прискорюється, це зафіксовано в усіх країнах, констатують у Всесвітній організації охорони здоров"я. Кажуть це критичний етап і наступні кілька місяців ситуація буде складною. В Україні щодня все більше і більше нових випадків зараження смертельним вірусом. За добу попри понад 5 тисяч одужавших – майже 9 тисяч вперше захворілих.  
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
На сьогодні черговий антирекорд 8899 людей, які захворіли на COVID-19. Він дійсно розповсюджується, я маю на увазі коронавірус, розповсюджується шаленими темпами, просто в ураганному режимі. Ми це бачимо в тому числі і по Європейським країнам. І зараз така наша згуртованість і виконання правил, які встановлені в країні це просто життєва необхідність. 
 
У МОЗ невтомно повторюють, що на сьогодні дотримання всіма елементарних карантинних правил чи не єдина можливість зупинити розповсюдження коронавірусу, а значить зберегти здоров"я і життя багатьох людей.   
 
Ірина Микичак заступниця міністра охорони здоров`я України 
 
Ще раз і ще раз, від такої простої і банальної речі, як одягнути маску надзвичайно багато залежить, насамперед те, щоби ви зберегли себе таким механічним бар"єром як маска, надходження до вашого організму через крапельки слизу вірусу від іншої людини. Від цього набагато залежить, щоби ми зменшили таким чином захворюваність, зберегли наших медиків і ресурси наших лікарень. Ми не налаштовуємо на панічні і трагічні настрої, навпаки, просимо бути обачними, виваженими, мудрими. 
 
Натомість, у МОЗ готові і до найгіршого сценарію розвитку подій, а саме, коли заповненість лікарняних лІжок коронавірсними пацієнтами сягне 100% і доведеться застосовувати протокол медичного сортування з пріоритетом надання меддопомоги хворим з більшими шансами на виживання. А це означатиме, що медична система не витримала і фактично, це буде катастрофа, зазначає очильник відомства. Тому зараз, каже, усі зусилля спрямовані на те, щоб пережити пандемію з мінімальними витратами.