Оприлюднено новий графік проведення ЗНО-2020

21.05.2020 13:33   -
Автор:
Міністерство освіти та науки України оприлюднило остаточний графік проведення ЗНО у 2020 році. Так зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться з 25 червня по 17 липня. Відповідні запрошення будуть розміщенні у особистих кабінетах учасників тестувань.
 
Згідно з графіком, тестування відбудуться у такі дати:
 
•математика — 25 червня;
 
•українська мова і література — 30 червня;
 
•фізика — 2 липня;
 
•іспанська, німецька, французька мови — 6 липня;
 
•англійська мова — 7 липня;
 
•історія України — 9 липня;
 
•біологія — 13 липня;
 
•географія — 15 липня;
 
•хімія – 17 липня.
 
Результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів будуть розміщені до 29 липня на інформаційних сторінках учасників тестування. А от додаткова сесія запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня. Зареєструватись для участі в неї можна з 25 травня до 9 червня. Проводити тестування з усіх навчальних дисциплін будуть з дотриманням санітарних вимог, обіцяють в МОН, аби зменшити ризик розповсюдження вірусу. 
 
Любомира Мандзій в.о міністра освіти та науки України 
 
Держава піклується про безпечні умови проведення зовнішнього незалежного оцінювання, тому кожен учасник та інструктор буде забезпечений засобами індивідуального захисту. В пунктах тестування будуть обов'язково антисептики.  Найважливіше -  збереження здоров'я та життя наших дітей, випускників та педагогів.
 
Вступна кампанія у цьому році розпочнеться у серпні. Так, для абітурієнтів на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 числа, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня, для тих, хто вступає за результатами ЗНО; та до 16 серпня для вступників, що складатимуть іспити в закладі вищої освіти. Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача абітурієнтами документів для зарахування – до вечора 31 серпня.  А що ж до термінів проведення реєстрації на магістратуру для складання єдиного вступного іспиту та єдиного фахового випробування, то їх перенесено. Реєстрація триває з 12 травня до 5 червня та відбувається онлайн. Водночас дати їх проведення залишаються незмінними – першого та третьєго липня відповідно.