Определились проекты-победители в рамках бюджета участия Харькова

16.12.2019 12:57   -
Автор:
260 різних ініціатив подали харків'яни на участь у програмі "Громадський бюджет". З них експертна група відібрала 117 та виставила на голосування. Воно відбувалось на "Порталі харків'янина". Всього за проекти проголосували понад 40 тисяч людей. Переможцями стали 39 ініціатив. 
 
Михайло Лазарєв директор КУ "Офіс Реформ Харкова"
 
Зараз вже починається робота кожного проекту-переможця з профільним департаментом для включення до кошторису кожного департаменту на наступний рік. І вже буде виноситися це питання про фінансування на найближчих сесіях міської ради. Тому це досить такий живий процес. Бюджет участі, він перший рік був у такому тестовому режимі, за цей рік ми багато навчилися у комунікації з громадою, самі люди, харків'яни, зрозуміли як використовувати цей інструмент краще.
 
Чимало проектів-переможців стосуються екології, розповідає Михайло Лазарєв. Зокрема, втілять в життя ініціативу з переробки листя у біологічне добриво для прибудинкових територій. Є проекти, направлені на сортування сміття. Крім того, чимало поданих пропозицій стосуються розвитку молоіжного руху.
 
Михайло Лазарєв директор КУ "Офіс Реформ Харкова"
 
Ми маємо проект зі створення академії кібер-спорту, маємо проект зі створення нової траси для мотокросу у місті. Маємо досить цікавий проект – це халати яскраві для дитячих лікарів, щоб діткам було більш цікаво і не боязно лікуватися. 
 
Всього на реалізацію проектів у рамках бюджету участі з міської скарбниці передбачили 50 мільйонів гривень. На один не можуть виділити більше, ніж півтора мільйона. Проекти-переможці втілюватимуть в життя протягом 2020 року.