Оплата за проїзд в громадському транспорті. Чи очікувати харків’янам на її повернення (відео)

10.05.2023 19:32   -

Надія Горбенко водієм працює 27 років. Вона з тих, хто не залишив своєї служби і під час війни. Як тільки у Харкові наповну запрацював громадський транспорт, каже Надія, вона зайняла свій фронт – перевозити харків’ян у дуже складні місяці 2022-го. Жінка працює і досі.

НАДІЯ ГОРБЕНКО ВОДІЙ ТРАМВАЮ
Важко було, лячно. Сказать, що нам було не страшно , то це обманювати і вас, і себе. Було таке, що і під обстріли попадали. Але намагалися. Робили все, що могли.
Були можливості останній раз вийти на цю роботу. Але надихало, що хлопцям нашим на передовій гораздо тяжче. І вони тоже знають на що вони йдуть. І ми ризикуючи в цілому, але місту потрібен був транспорт. Це артерія і розуміючи людей, які три місяці пішки пересувалися містом. Кожен день чуєш, спасибі, що ви є, спасибі, що ви нас возите, спасибі за ваш труд.

І саме це, каже Надія, для неї, яка в свій час вирішила служити там, де може, є найвищою нагородою. А ще те надихає, що місто встояло і тримається всупереч всьому. І бути частиною незламного міста, підкреслює Надія, особисто для неї за честь.

НАДІЯ ГОРБЕНКО ВОДІЙ ТРАМВАЮ
Є гордість. Особливо по центру міста, коли їдеш, ось цей стяг, який от майорить. І кожен день ти його бачиш неодноразово. От так – гордість, реально гордість. Що ми це можемо.

Хоча і труднощі мають місце. З кожним місяцем війни дедалі важче: як водіям, так і тим, хто слідкує за справністю машин перед випуском їх на маршрут.

НАДІЯ ГОРБЕНКО ВОДІЙ ТРАМВАЮ
Із зарплатами поганенько було, але наразі вирішили. Були затримки у нас по зарплаті, але завдяки , на рівні міського голови, завдячуючи, – розрахувались, борги всі виплатили. Закрили квітень місяць. Але зарплата така, що могла б і бути трохи вижча, з тим, що життя дуже подорожчало. особливо за останній рік. Самі все прекрасно знаєте. А зарплати залишилися, на жаль, на тому рівні на якому вони були до війни. Безкоштовний проїзд?! Наверняка. Нам не піднімали з\п, обслуговувати рухомий склад – складно дуже. Бо місто рветься, а грошей… Всіх конечно розуміємо в плані того, що людям важко. Всім зараз важко. Але чесно, Харків, наскільки я знаю, єдине місто, яке перевозить пасажирів безплатно.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Сам проїзд у харківському громадському транспорті, а мова про: метро, трамваї, тролейбуси та комунальні автобуси, практично рік зберігається безоплатним для пасажирів. Всі витрати для перевізників компенсують з міського бюджету.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Суми дуже значні. Тільки метрополітен нам в місяць обходиться від 60 – 80 мільйонів гривень. Чому така різниця, тому що витрати на електропостачання, на зарплатню, на все інше. На обслуговування. А є то, що ми не можемо проводити по регламенту. Я маю на увазі осмотри, певні реконструкції, рельси, ТО, експертизи на То, дозвільні документи, синофорні об’єкти, диспетчеризація. Тому це дуже значні кошти! Поки що транспорт безкоштовний. Колись я вас казав на прес-конференції, що коли я буду розуміти, що можливості у нас вичерпані, я відверто це скажу. Так, дуже підскочили ціни ви знаєте на ПММ, крім цього зарплати, які ми повинні платити. І водіям і обслуговуючому персоналу. Що стосується метрополітену, ви знаєте, що колосальне навантаження, бо це енергетично йомко – йомкий транспорт, йомка система. Тому зараз бачимо, аналізуємо.

ОСТАННІ НОВИНИ