Опіка, яка перетворилася на муки. Дев’яностолітня пенсіонерка скаржиться на свого опікуна на те, що той тримає її в антисанітарних умовах

19.03.2013 18:27   -
Автор:

У цій трикімнатній квартирі, на проспекті Гагаріна не живе, а намагається вижити дев'яносторічна пенсіонерка – Валентина Антонівна. Три роки тому вона зламала шийку стегна, і прикута до ліжка. За словами старенької – її опікун Володимир, відмовляється надавати їй нормальні умови життя.

Замість простирадла – газети. Їжа два рази на тиждень. Зміна памперсу – один раз у чотири дні. Так жила старенька до того, як у справу втрутилась прокуратура. Прокурор району Андрій Апришко розповідає, після того як він зайшов до квартири, то побачив там жахливу картину.

Андрій Апришко прокурор прокуратури Червонозаводського району

-В квартире бабушка лежала в антисанитарных условиях, но это просто нужно видеть. Захламлённая квартира, грязная, никогда не убиралась. Её не купали, три раза она мне сказала, что ей мыли голову за все три года, т.е. помыть голову раз в год. Или к христианскому празднику потому что бабушка верующая, либо под день рождения.

Про їдкий запах нечистот, який розносився з квартири пенсіонерки, не раз повідомляли і сусіди.

Олег сусід пенсіонерки

-Была у неё горничная, которая к ней ходила. Потом её не стало и сейчас хотят люди, которые за ней ухаживают. Осенью был запах, присутствовал запах, я устроил скандал. Всё после этого запах пропал.

З самою пенсіонеркою журналістам вдалося поспілкуватися лише по телефону. Опікун забороняє їй зустрічатися з будь-ким, незважаючи на всі прохання жінки. Старенька розповіла, що їй доводилося терпіти.

телефоном Валентина Антонівна пенсіонерка

-Он же с 21 ноября как забрал ключи и так памперсы не менялись. Получается раз в четверо суток и второй раз в четверо суток. А если я попрошу поставить полчашки борща или супа, а я говорю дайте, хоть добавьте, кусочек хлеба. Он – закрой рот или этого даже не дам.

Андрій Апришко прокурор прокуратури Червонозаводського району

-При опросе опекуна он заявил, что хорошая сиделка стоит около 3 тысяч гривен. На данный момент у него нет такой финансовой возможности чтобы обеспечить надлежащий уход как женщине. Потому что он, как мужчина, не может её ни покупать, ни переодеть, не подмыть. Два кувшина у неё возле кровати стоит, он ей меняет, ну уже по крайней мере уже меняет ей воду, раньше реже менял воду. И бабушка тряпками себя обтирает.

Після таких знущань пенсіонерка вирішила відмовитися від послуг опікуна та розірвати договір. Сьогодні відбулося виїзне засідання суду у неї в квартирі. Але і туди, на нього, опікун не пустив журналістів.

Справа повязана зі знущанням над людиною знаходиться на розгляді в райвідділку міліції Червонозаводського району. Опікун понесе покрання, обіцяють правоохоронці. А поки пенсіонерці нічого не залишається, як існувати в таких умовах, в чотирьох стінах, очікуючи на людську справедливість.

Ігор Бескровний