Оперативна інформація по Харкову та регіону від ЗСУ на вечір 18 жовтня

18.10.2022 19:38   -

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районі населеного пункту Огірцеве Харківської області. Про це в вечірньому зведенні про оперативну обстановку в Харківській області повідомив речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун, передають Харьковские известия.

Протягом поточної доби противник завдав 9 ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснив більш як 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали райони понад 10 населених пунктів. Серед них – Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Курахове Донецької області та Трихати на Миколаївщині. Для цього ворог використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, на одному з напрямків, окупанти задіяли 4 безпілотні літальні апарати іранського виробництва “Shahed -136”, 3 з яких збили підрозділи Сил оборони.

Читайте також: Масовані ракетні удари по Харкову: рятувальники ліквідували пожежу в складських приміщеннях (відео)

На Слобожанському напрямку противник здійснював обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів: Вовчанські Хутори, Григорівка, Комісарове, Огірцеве, Стариця та Стрілеча.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 20 ударів. Підтверджено ураження 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 7 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет.

Воїни ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два об’єкти ППО та артилерії, два склади боєприпасів та інші військові цілі ворога.

Раніше ми повідомляли про оперативне становище по Харкову та регіону від ЗСУ на ранок 18 жовтня.