Оперативна інформація по Харкову та регіону від ЗСУ на вечір 17 жовтня

17.10.2022 19:26   -

Російські загарбники продовжують обстрілювати позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, здійснюють інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку. Про це в вечірньому зведенні про оперативну обстановку в Харківській області повідомив речник Генштабу ЗСУ Олександр Штупун, передають Харьковские известия.

Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, окупант завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Протягом поточної доби противник завдав 9 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Іран передає росії балістичні ракети,а Ізраїль готується надати Україні додаткову зброю

Ударів противника зазнали райони понад 25 населених пунктів. Серед них Київ, Запоріжжя; Козача Лопань і Стрілеча Харківської області; Красногорівка, Терни, Соледар і Мар’їнка Донецької області, Білогірка Херсонської області; а також інші населені пункти Вінницької, Дніпропетровської, Миколаївської та Сумської областей.

Для ударів противник використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, ворог продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва “Shahed -136”.

На Слобожанському напрямку окупант здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів: Висока Яруга, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Козача Лопань, Огірцеве та Гатище; Харківської області.

Читайте також: Президент подякував бійцям 92-й ОМБр за полонених окупантів

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала понад 11 ударів. Підтверджено ураження 10 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також позиції зенітного ракетного комплексу противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 25 ворожих БпЛА “Shahed -136”.

Тож віримо у Збройні Сили! Разом переможемо! Слава Україні!

Раніше ми писали про Оперативну інформацію по Харкову та регіону від ЗСУ на ранок 17 жовтня.