Оперативна інформація по Харкову та регіону від ДСНС на ранок 31 серпня

31.08.2022 10:00   -

За добу з 30 по 31 серпня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 48 оперативних виїздів. Горіли житлові багатоповерхівки, приватні маєтки, офісні приміщення та адміністративні будівлі.

Після ранкового масованого артобстрілу центру Харкова сталась пожежа у житловій чотирьохповерхівці. Горів дах на площі 50 кв. м. З вогнем боролись 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 60 особового складу ДСНС.

Вже опівночі ворог здійснив ракетний удар по Київському районі Харкова. Уламками ракети було спричинено відразу 2 пожежі у житловому та офісному будинках. У першому випадку горіла квартира на 3-му поверсі житлової чотирьохповерхівки на площі 30 кв.м., у другому – офіс на 4-му поверсі чотирьохповерхової офісної будівлі на площі 40 кв.м. Завдяки оперативному реагуванню рятувальників ДСНС вдалось запобігти значному розповсюдженню вогню та великих збитків. На місці події працювало 7 пожежних автоцистерн, 2 автодрабини та біля 40 осіб особового складу ДСНС. Внаслідок вибуху поранено 2 особи.

Також через необережне поводження з вогнем та нехтування правил пожежної безпеки на Харківщині виникло 8 пожеж в екосистемах та на відкритих територіях. Вигоріло понад 5 га сухої рослинності.

Крім того, за добу піротехніки ДСНС ліквідували 12 ворожих вибухонебезпечних предметів.