Оновлення бібліотеки імені Короленка

10.12.2012 16:53   -
Автор:

Зал каталогів у бібліотеці Короленка – переїхав. Тимчасово. Тепер він знаходиться в одному з читальних залів. Причина – приміщення, де раніше знаходилися ці документи, закрито на реконструкцію. Та ютитися поруч із відвідувачами чергові бібліотекарі не проти.

Світлана Римарева черговий бібліотекар

-Нам здесь уютней, тут читатели. И мы все вместе, все во взаимодействии.

На ремонт у залі каталогів бібліотекарі чекали давно. Та потреба є не лише в оновленні приміщення, а й в удосконаленні його технічного оснащення.

Людмила Глазунова заступник директора з наукової роботи Харківської бібліотеки ім. Короленка

-Чтобы подвести максиамльно возможно комуникационные инфраструктуры для установления компьютеров для того, чтобы за ними могли работать и сотрудники, и пользователи. И, соответственно они будут заказывать документы в режиме реального времени. Например, технологии фрит-чипы, которые вживляются в документы позволит со временем перейти на безконтактную выдачу документов пользователям.

Та це плани на майбутнє. Але сучасна бібліотека Короленка змінюється з кожним роком. Зокрема, відкриваються нові інтернет-класи, є доступ до вільного Wi-Fi в усіх приміщеннях читальні. А ще розширюються віртуальні катологи. Завдяки ним вдається замовити собі потрібну книгу через сайт бібліотеки.

Людмила Глазунова заступник директора з наукової роботи Харківської бібліотеки ім.Короленка

-Скорость обслуживания увеличивалась, и увеличивается постоянно. В частности с помощью сервисов, которые мы сейчас вводим. Так называемый: Експресс-заказ.

Та окрім інноваційних новинок, турбуються у бібліотеці і про поповнення літературного фонду. Нові  видання з*явилися у австрійській залі. Тут не так давно відбувся ремонт. Тепер городяни можуть читати книги німецькою мовою і дізнаватись більше про країну у оновленому приміщенні. Реконструкція бібліотеки Короленка – це не єдиний приклад оновлення читалень у Харкові. Зокрема, рік тому відкрили відремонтовану бібліотеку імені Станиславського. За рахунок міського бюджету там замінили систему опалення, освітлення, сантехнику, відремонтували усі приміщення, встановили комп*ютери. А ще оновили бібліотечний фонд на півтисячі екземплярів.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов. Харьковские Известия