Олександр Мотилевський покінчив життя самогубством

01.11.2012 19:45   -
Автор:

Арсен Аваков

-Вчера покончил с жизнью Александр Мотылевский, еще недавно возглавлявший правление АО «Инвестор». Человек не выдержал давление обстоятельств. И хотя после года прессинга – с мая уже не работал в компании – в покое его не оставили.. Допросы в УБОПе, угрозы и давление вывели человека из себя… Негодяи.. Я не знаю как такое комментировать. Горе в семье, горе у нас.. Довольны, авторы?

Таку заяву на своїй сторінці у соціальних мережах колишній губернатор Арсен Аваков зробив сьогодні. Він звинувачує у смерті всіх, крім себе. Та як повідомили правоохоронці, Мотилевській і справді покінчив життя самогубством, у його квартирі слідів насилля не має. А от передсмертна записка є.

Зіновій Галаван начальник слідчого управління Головного управління МВС України у Харківській області

-Одна записка, которая послужила основанием о возбуждении уголовного дела по статье такой-то доведение до самоубийства он озаглавил ее как «Сага о людях и нелюдях». 31 октября 2012 года. Я все зачитывать не буду. Только часть. Написано собственноручно мной, Мотылевским Александром Леонидовичем. Не укладывается в моей голове то, что совершил Аваков Арсен Борисович. Бог ему судья. Как можно было подставить огромное количество своих сотрудников!? И не решить их вопросов. Все-таки кугутство и жадность к деньгам превышает уровень благородства и чувство ответственности.

Зараз співробітники міліції проводять всі необхідні оперативно-слідчі дії для встановлення більш точних деталей обставин події. Що стосується самого Авакова – правоохоронці будуть викликати його на допити і кажуть, що готові навіть просити сприяння у своїх італійських колег. Факт же тиску на загиблого правоохоронні органи спростовують, кажуть його не викликали ні на які допити. А про заяви Авакова, говорять так.

Зіновій Галаван начальник слідчого управління Головного управління МВС України у Харківській області

-Мотылевский в правохранительные органы не приглашался всвязи с расследованием уголовного дела в отношении должностных лиц банка "Базис". Он работал там в "Инвесторе" после Перееденко который арестован был. Никто его не вызывал, никаких не звонков небыло, ничего.
 

Нагадаємо, інші керівники Акціонертного Товариства «Інвестор» ставали не раз фігурантами кількох кримінальних справ. Найвідоміша – справа про земельні махінації. В результаті на лаві підсудних опинився голова правління компанії Андрій Переєденко. А ще один керівник – Геннадій Гайовий – перебуває в розшуку. Стосовно самого Авакова у січні була у його відношенні порушена кримінальна справа. За фактом незаконного відчуження державних земель ще у дві тисячі дев"ятому році. Мова йде про п"ятдесят п"ять гектарів землі вартістю понад п"ять мільйонів гривень. Сталось це шляхом зловживання службовим становищем – повідомляє прес-служба обласної прокуратури. Державні акти, на підставі яких одне з товариств отримало право власності на землю були підписані ОСОБИСТО колишнім головою Харківської облдержавної адміністрації Арсеном Аваковим. Та він від правосуддя сховався за кордоном. Крім того, 22 серпня правоохоронці порушили кримінальну справу стосовно посадових осіб банку «Базис» (структура, афільована з  «Інвестором» і Арсеном Аваковим) за фактом розкрадання банківських коштів. Коштів, які банку довірили люди та великі державні підприємтва. Та ці гроші, констатували правоохоронці, були виведені за кордон.

Ігор Бескровний, Віктор Ноздрачев Харьковские Известия.