Олег Ляшко выступил против того, чтобы бюджет планировали “по указу” МВФ

20.11.2018 14:59   -
Автор:
Бюджет повинен працювати на збільшення добробуту кожної української сім’ї, а не на МВФ, заявив Олег Ляшко. Натомість влада намагається протягнути проект кошторису, щоб підняти ціну на газ і отримати чергову позику
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії
 
На вимогу МВФ піднімають ціну на газ, тарифи на комуналку і люди, щоб отримати субсидію вимушені виписувати дітей з хати. Після підвищення цін на газ ростуть ціни на ліки і продукти харчування. Мільйони українців через мізерні зарплати і пенсії не мать можливості купити ні ліки, ні продукти харчування. У мене питання до президента, уряду і парламетської більшості: "коли ви будете це робити в інтересах людей, коли бюджет буде працювати на добробут українців, збільшення заробітніх плат, на перерахунок пенсій, зниження цін, відновлення державного контролю за цінами, на зниження вартості продуктів харчування, ліків, зниження вартості цін на газ? Ви на це не працюєте, тому що замість гідності ви своєю політикою українцям дали приниження.
 
Олег Ляшко послідовно відстоює інтереси вітчизняного виробника. Політик переконаний, влада не має права забезпечувати роботою  іноземних конкурентів, коли вітчизняні підприємства простоюють без замовлень.
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії
 
Минулого тижня віце-прем'єр Кубів був присутній при підписанні угоди на півмільярди доларів. Китайці отримують замовлення на виготовлення турбін для добудови Дністровської ГАЕС замість того, щоб ці замовлення отримав харківський "Турбоатом" – провідне вітчизняне підприємство. На мільярд доларів віддають замовлення на французькі вертольоти замість того, що "Мотор Січ" запорізька і десятки тисяч українців працювали, заробляли і реалізовували це замовлення. Припинення ганебної, принизлової сировинної політики влади – це повернення робочих місць в Україну, справедлива ціна на газ, збільшення заробітніх плат і перерахунок пенсій дасть можливість відмовитися від кредитів МВФ, не принижувати Україну, не принижувати українців. Я звертаюся до влади, не принижуйте українців бідністю, йдіть геть!