Олег Ляшко предлагает поднять минимальную зарплату в 2 раза

14.01.2019 11:58   -
Автор:
Підвищення ціни на газ для населення ще на 15% у травні призведе до колапсу в системі житлово-комунального господарства, вважає Олег Ляшко. Адже лише за 2 місяці після останнього збільшення тарифів заборгованість за комуналку зросла на 9 мільярдів гривень.
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії
 
Щокварталу людям зарплати і пенсії піднімають? – Ні. тарифи піднімають, ціни піднімаються, ліки піднімаються і все інше, коли нам кажуть, що має бути ринкова ціна на газ, дайте людям ринкові зарплати і пенсії. А коли зарплати і пенсії копійчані, як у бомжів, а ціна на газ не ринкова, а грабіжницька, внаслідок цього зростання заборгованості і, як в 90-ті, колапс житлово-комунального господарства. Тому збільшення видобутку газу, справедлива ціна на газ, енергомодернізація, збільшення заробітних плат людей і пенсій, і справедливий порядок нарахування субсидій.
 
Щоб не допустити ще більшої кризи неплатежів і не втратити трудовий потенціал, Олег Ляшко пропонує підняти мінімалку принаймні вдвічі.
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії
 
Ми і пропонували, щоб в бюджеті з 1 січня зарплата була мінімальна 6 тисяч гривень і з 1 вересня 2019 року – 9 тисяч гривень. Нам розказували, що це багато. Ну подивіться на Польщу, де платять чорноробочим по 12 тисяч гривень. А у нас лікар, який 8 років навчається – 4 тисячі гривень отримує. Тому, цей бардак треба припиняти. І головне – вернути людей назад додому. Єдина можливість – це радикальна зміна економічної політики, яку ми пропонуємо, і як наслідок – підвищення зарплат. Тому що коли дорослі чоловіки, жінки отримують копійчану зарплату, за яку не можуть свою сім’ю прогодувати, і ту зарплату повинні за комуналку віддати – ніхто перспективи тут не бачить. Ми пропонуємо перспективу.