Окупанти за рік пошкодили близько 50 медзакладів Харкова, але так і не змогли залякати харківських лікарів (відео)

24.02.2023 14:13   -

Російські окупанти цілий рік нещадно обстрілювали будь-які цивільні об’єкти в Харкові. Адже одне з головних завдань ворога – залякати мирних мешканців, посіяти паніку в суспільстві та змусити людей зневіритися у перемозі України. Уже на другий день війни армія рф вдарила по центру служби крові, випустила снаряди по обласній дитячій лікарні, потім – регулярно руйнувала медзаклади в усіх районах Харкова.

Але медики не припиняли роботу жодного дня. Змінили звичні палати на укриття та продовжили рятувати людей.

МАРИНА КУЧЕРЕНКО ДИРЕКТОР КНП «МІСЬКА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»
Діти з онкогематологічною патологією та іншими гематологічними захворюваннями цілодобово отримували хіміотерапію в умовах сховища.

ІРИНА БАРІЛЬОТІ СТАРША МЕДСЕСТРА ВІДДІЛЕННЯ АНЕСТЕЗІОЛОГІЇ З ПАЛАТАМИ ІНТЕНСИВНОЇ ТЕРАПІЇ
Сильная была бомбежка, мы стояли в операционной, не понимая, что происходит, но все сотрудники продолжали оперировать.

Загалом у Харкові вже зруйновано понад повсотні лікарень. І хоча стати до їхнього відновлення ще рано – війна триває й ризики ракетного обстрілу у прифронтовому місті ще завеликі – у Харкові з’являються мобільні медзаклади. Наприклад, на Салтівці розмістили ось цю модульну лабораторію. Вона тимчасово працюватиме замість 10-ї поліклініки, яку розбомбили російські окупанти.

ТЕТЯНА ЛИСЕНКО ДИРЕКТОР КНП «МІСЬКА ПОЛІКЛІНІКА №10»
Было около семи попаданий, разрушен 6-7 этаж полностью. В общем, поликлиника не годится для того, чтобы оказывать медицинскую помощь.

Аби рятувати життя людей – медикам не потрібні були навіть операційні, обладнання чи інструменти. На цих кадрах – середмістя Харкова, квітень минулого року. Лікар прикриває собою жінку під час чергового російського обстрілу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харківські лікарі весь цей час дарують життя в буквальному сенсі. За час війни в місті народилося понад 1661 немовля. У перинатальному центрі приймали пологи від першого дня війни – під обстрілами, у підвальних умовах і без світла.

ОЛЬГА НОВІКОВА ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛЕННЯ РЕАНІМАЦІЇ ТА ІНТЕНСИВНОЇ ТЕРАПІЇ ХАРКІВСЬКОГО «МІСЬКОГО ПЕРИНАТАЛЬНОГО ЦЕНТРУ»
Центр работает в течение всего военного времени, помощь оказывается и роженицам, и пациентам гинекологического профиля, и новорожденным детям, которые рождаются недоношенными

Тоді про героїчну роботу харківських фахівців дізнався весь світ. Сімдесятимільйонна Інстаграм-аудиторія футболіста Девіда Бекхема побачила, як під вибухами народжуються діти та, що доводиться переживати породіллям.

ДЕВІД БЕКХЕМ ФУТБОЛІСТ
Усім привіт! Я передаю свою соціальну мережу Ірині – голові регіонального перинатального центру в Харкові. Вона допомагає жінкам народжувати дітей.

24 лютого 2022 року в Харкові народилося 45 дітей. І в річницю війни вони відзначають свою особливу дату – перший рік народження. Малеча не застала мирного життя, та щодня українські захисники роблять усе, аби вже зовсім скоро вони побачили, в якому красивому та сильному місті народилися. Усі впевнені: перемога – близько.

ОСТАННІ НОВИНИ