Окрім захисних масок найближчими днями не слід забувати і парасольки

02.11.2020 11:49   -
Автор:
В той час коли Карпати засипало снігом, на Харківщині панує справжня осінь. Листопад відмітився класичною, як для цієї пори року, погодою. От і найближчі кілька днів синоптики прогнозують вже традиційну температуру вищу за +10 градусів, але радять не забувати парасольки, бо на всій теиторії області ймовірні опади.
 
3 листопада. Хмарна погода з проясненнями. Вдень місцями невеликий дощ. Вночі та вранці слабкий туман. Температура повітря 4-9° тепла, вдень 8-13°.
 
4 листопада. Без істотних опадів. Місцями туман. Вночі +2-7°, вдень 9-14°.  
 
І така погода протримається практично до кінця тижня, от тільки вже без існотних опадів, зазначають фахівці. 
 
6 і 7 листопада. Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Температура повітря: вночі 2-7° тепла, вдень 7-12° тепла. 
 
Вцілому ж листопалд, згідно прогнозам українськиї синоптиків, обіцяє бути аномально теплим, принаймі його перша половина, що обумовлено впливом південних атмосферних фронтів. Натомість з 17-го числа з приходом півінічного антициклону температура повітря впаде майже на 10 градусів, значно похолодає, вночі -  заморозки. А на прикінці місяця, припускають вже можливо піде сніг, щоправда, він доволі скоро розстане. А от відносно сонячної активності, то тут, обіцяють фахівці, останній місяць осені буде спокійним. Магнітні бурі, як то було в жовтні, так не турбуватимуть. Підвищення магнітосфери очікується з 19-го по 21 число. І хоча магнітна буря буде тривалою, натомість слабкою, 4 бали з 10-ти можливих.