Около 6000 харьковских правоохранителей проследят за порядком во время проведения в Харькове Евро-2012

02.05.2012 22:39   -
Автор:

У Харкові на час проведення Евро 2012 очікується приїзд сотен тисяч прихильників футболу. Для охорони громадського порядку, за данними обласного управління МВС, щодня буде задіяно понад півтори тисячі правохоронців, а близько двох з половиною тисяч чергуватимуть в дні матчів. Втім особистого складу, кажуть, не вистачить, а тому очікують підмоги з інших регіонів.

Микола Куров,  начальник відділу з питань проведення Євро-2012 ГУ МВС України в Харківській області:

-Мы вышли с предложением к МВД оказать нам помощь силами Сумской, Полтавской и Днепропетровской областей. Общим количествм 1158 человек.

Та вцілому правохоронці готові до проведення матчів Євро 2012, каже головний міліціянт області, але не приховує, залишається ще ряд проблем. І перш за все – питання взаімодії між співробітниками, які прибудуть на допомогу з дотримання порядку та безпосередньо зі стюрдами стадіону.

Віктор Козицький,  начальник ГУ МВС України в Харківській області:

-Наше взаимодействие со стюардами улучшается, хотя имеются недостатки. Если кто был на стадионе, видел продолжают поджигать фаера, т.е. каким-то образом их туда проносят. Есть информация это может быть плохой досмотр стюардами, так и занос самими стюардами этих фаеров. Но это мы будем регулировать в процессе отработки. 

В планах правохоронців проведення навчань щодо відпрацювання дій в екстримальних ситуаціях, а також відкриття центру управління. Саме там буде у дні Євро узагальнюватися інформація зі всіх камер відеоспостереження і працюватиме оперативний штаб.