Около 2 000 000 цветов в этом году планируют высадить на харьковские клумбы

26.03.2018 14:34   -
Автор:
Тут завжди весна, на яку так чекають харків'яни. Світить сонце, а від кількості зелені і яскравих фарб очі розбігаються. Це міські теплиці, де вирощують рослини для майбутніх клумб. У кожній з оранжерей до 30 градусів з плюсом. Така температура необхідна, аби все росло швидко, зазаначають квіткарі. Рослини підживлюють, поливають і формують. Як ось ці саджанці ірезини. Рослини, що служить окантовкою квіткових панно. 
 
Галина Собко квіткарка
 
Осенью выкапываем маточник. Всю зиму сохраняем и снимаем с него черенок. Вот за сезон мы можем снять несколько раз. И тем самым размножаем. Это не прихотливый цветок. Полива и ухода особого не надо. Полив и всё. 
 
А ось так виглядають петунії, що майорять чи не на кожній клумбі влітку. Пройде час і ці два-три маленьки листочки розростуться у цілий кущ. 
 
Світлана Власенко квіткарка
 
Пикируем в горшки с посевов. Были посевы, а вот сейчас рассаживаем в горшочки. А потом будем высаживать на клумбы с горшочков сразу. Вот этому растению, петунии, в данный момент месяц. Но он у нас ещё простоит в теплицах месяц и будем высаживать в открытый грунт в городе.
 
Висаджувати в грунт перші квіти озеленювачі планують не раніше як за три тіжні. Пояснюють, по-перше розтане сніг та після земля повинна ще буде тиждень прогрітися. 
 
Андрій Дронь заступник директора КП "Харківзеленбуд"
 
По городу, я думаю, будет высажено до 2 000 000 цветов.  Высаживаться будут цветущие петунии, пеларгонии. Разные цвета, разные сорта. Будем миксовать, будем что-то пробовать новое. Будем задействовать лиственно-декоративные культуры на новых артобъектах. Будет красиво.  
 
Перші квіти на клумби будуть висаджені, каже Андрій Дронь, на знакових для городян місцях – Меморіалах та Братських похованнях. Експеремент з висадкою квітки віоли перед театром опери та балату, Дзеркального струменя та пам'ятника Тараса Шеченка обіцяють продовжити. Кажуть, городянам квіткові панно минулоріч прийшлися до вподоби.