Офіційна делегація Республіки Індія завітала на Харківщину

08.02.2013 19:12   -
Автор:

Із Індійською республікою Харківщина співпрацює вже не перший рік поспіль. Спільних проектів між обома сторонами достатньо в різних сферах життєдіяльності.

Раджив Кумар Чандер Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні

-Харківські відносини з Індією – це фактично дзеркало відносин всієї України з Індією. Це і співробітництво в сфері освіти. І такі напрями співробітництва, як фармація або атомна сфера.

Харківські підприємства постійно постачають індійцям продукцію важкої промисловості та машинобудування. Мова йде про виготовлення турбін та затворів для найбільшої в Індії гідроелектростанції. І надалі сторони планують розвивати дружні стосунки та співпрацювати.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Я думаю, что один из перспективных проектов – это создание гражданской авиации в Индии, и, я думаю, что ознакомившись с возможностями и потенциалом наших предприятий, которые многие из них сегодня конкурентноспособны не только в стране, но и в мире. Мы можем реализовать совместные проекты.

Валентин Дулуб заступник голови Харківської облдержадміністрації

-И в области космической техники и в области высоких технологий, и IT – технологий, сельское хозяйство – это все для нас приемлемо,мы будем стараться поучаствовать во всех этих программах. Это значительно укрепит наши отношения и даст толчок в развитии и космической техники, и в целом науки.

Обговорювали співробітництво в різних сферах і в міськраді.

Раджив Кумар Чандер Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Індія в Україні

-До Харкова з Індії експортується чимало продукції, зокрема ліки, і якщо казати про обсяги поставки медикаментів, то наша країна займає перше місце, також в Києві знаходиться асоціація, що займається співробітництвом з Україною та Індією в галузі лікарняних препаратів і вони можуть приїхати до вашого міста та зробити презентацію.

Обговорили у мерії і ще один напрям співпраці – обмін студентами. В Харкові навчається сімсот хлопців та дівчат з Індії. Напередодні був відкритий академічний українсько-індійський центр, через нього освітні програми стануть ще доступнішими.
     
Андрій Парамонов перший заступник Харківського міського голови

-Конечно, если бы у нас была возможность на сегодняшний день или в ближайшее время открыть почетное консульство Республики Индия в Харькове это могло бы на самом деле дать нам толчок более эффективно сотрудничать друг с другом.

Така пропозиція є привабливою та вигідною для обох сторін, вважає Раджив Кумар Чандер. Але остаточне рішення цього питання за урядом Індії.

Анастасія Полякова, Олександра Суфіянова