Один на блокпосту, другой в центре. В Харькове милиция задержали два автомобиля Громадськой варты

19.05.2016 16:28   -
Автор:
Цю Audi з іноземними номерами, представників громадської варти, напередодні перехопили на Роганському блокпосту. Причина – відсутність документів на авто. Евакуатором забрати її з блокпосту активісти не дозволили. Тільки ввечері автомобіль доправили до райвідділку поліції.   
 
Ольга Юськевич начальник патрульної поліції Харкова
 
Було прийнято рішення повідомити слідчо-оперативну групу Індустріального райвідділу, що даний транспортний засіб, можливо є предметом кримінального провадження. Оскільки громадяни чинили супротив і опір, не давали можливості евакуювати транспортний засіб, було прийнято рішення доставити його до райвідділу. І доставляв його сам водій в супроводі поліції для з’ясування обставин в подальшому. 
 
Автомобілем доїхали, але на штрафмайданчик віддавати його не схотіли. Частина активістів громадської варти забарикадувалась в авто. Поліція, щоб не допустити конфлікту, вирішила мирно врегулювати ситуацію. Поліцейські намагалися вмовити тих, хто закрився в автомобілі, щоб ті добровільно покинули його. Та даремно. Авто зсередини заблоковане вже другий день.
 
Ольга Юськевич начальник патрульної поліції Харкова
 
Головною причиною є те, що водій і його пасажир не хочуть виконувати законну вимогу поліцейського покинути даний транспортний засіб, для того, щоб безпечно, без завдання шкоди їм, евакуювати транспортний засіб. Оскільки потрібно, щоб машину, яку будуть евакуювати і вантажити на евакуатор вона має бути без пасажирів. 
 
Вже другий автомобіль, тих же представників громадської варти, був перехоплений поліцейськими сьогодні на проспекті Науки. Ситуація аналогічна. Авто тієї ж марки і моделі, на іноземних номерах. І знову ж таки документи на авто відсутні. І знову ж таки, громадська варта перешкоджає правоохоронцям забрати авто на штрафмайданчик. 
 
Ольга Юськевич начальник патрульної поліції Харкова
 
Це питання досі ще не вирішено. На, жаль є така інформація що цей автомобіль якимось чином має причетність до громадських організацій. Зараз намагаються трошки маніпулювати. Ми намагаємось вирішити мирно, без конфлікту. Але процедурою, визначену законом. 
 
Наразі правоохоронні органи перевіряються всі дані та документи. По обом автомобілям, що курсували Харковом на закордонних номерах. 
 
Ольга Юськевич начальник патрульної поліції Харкова
 
Якщо буде з'ясовано, що у них э всі законні підстави далі керувати і забрати транспортний засіб – він буде в них. Якщо нема, то відповідно, то він має бути евакуйований на штраф майданчик, для з'ясування в подальшому. там же буде залежати предметом чого він являється, або це буде цікаво митниці або це являється предметом кримінального провадження, слідчого управління.