Один день из жизни турецкого волонтера в Харькове

15.06.2012 21:07   -
Автор:

-Привіт! Я Рамазан Картал, а я Ибрахим Хамдемирчі. Міи волонтери з Турції.

Рамазан та Ібрагім вже десятий день у Харкові. Вони приїхали допомагати своїм репортерам, що висвітлюють перебіг подій Евро-2012.

Рамазан Картал, волонтер з Турції:

-До цього мені не доводилось працювати волонтером. Але Євро така подія яку я не зміг пропустити. Там, де мені складно, мені дуже допомагають ваші волонтери.

У свій вільний час хлопці вирішили прогулятися містом. Вирушаємо з ними від фанзони до саду Шевченка. Перше, на що звертають увагу волонтери – велетенський футбольний м"яч. Фани приходять сюди, щоб доторкнутись до скульптури та позичити перемогу своїй команді.

Рамазан Картал, волонтер з Турції:

-Я доторкнуся! Нехай наша команда не бере участі в цьому році у чемпіонаті, так от я бажаю, щоб вона перемогла в наступний раз.

Хлопців цікавить все, що стосується місцевих традицій. Тож вони співають українських пісень.

-Розпрягайте хлопці коней, та лягайте спочівать… тепер знов, але разом Розпрягайте хлопці коней, та лягайте спочівать та лягайте спочівать … та лягайте спочівать…  ні це надто складно для мене.

Ще одна неофіційна традиція у Харкові – натирати пальця селянину – персонажу на пам"ятнику Кобзарю. Щоб бажання здійснилось.

Ибрахім Хамдемірчі, волонтер з Турції:

-Він український письменник, більше відомий в україні ніж світі. Це Кобзарь!

Хлопці кажуть – місто дивує своє красою. Особливо до душі  велика кількість квітів та фонтанів. Найбільше вразив – каскад.

Рамазан Картал, волонтер з Турції:

-Це дуже классно, що є такі місце де можна побовтатись у воді у таку спеку, водичка в самий раз і не холодна і не тепла, як раз те, що треба!

Не обійшли стороною і церковні пам"ятки Харкова. Хлопці на власні очі відчули силу православних фресок. Волонтери переконані – красою Харкова можна насолоджуватись довго, але робота кличе.

Ігор Бескровний, кореспондент:

-Двогодинна екскурсія містом пролетіла непомітно. Задоволені хлопці вирішили знов повернутися до Харкова. Do you like? Yes!  Ігор Бескровний, Рамазан Картал, Ібрахім Хадмемірчі. Спеціально. Dlya kharkovskih izvestiy!