Один день болельщиков из Голландии и Германии в Харькове

13.06.2012 23:01   -
Автор:

На площі Свободи оселилися німці. Футбольні фани приїхали сюди вболівати за свою команду.

Олена Мітясова ,кореспондент:

-Подивимось на те, як живуть німецькі фани у центрі міста. Вони нас запросили до себе в гості.
 
Не дивлячись на одиннадцяту ранку німецькі вболівальники ще сплять. І не одні, а з прапором. Девід зізнається в такий спосіб вони кличуть перемогу для своєї команди. І охоче показує нам власний трейлер, яким приїхали до Харкова.

Девід, німецький вболівальник:

-Тут ми зберігаємо наші речі, тут наші ліжка, а це душ

Євгенія Кутнова кореспондент

-Тим часом голладські вболівальники вже на ногах. Зранку чоловіки за звичаєм смалять сигари, а жінки чепуряться.

Елізабет, голландська вболівальниця:

-Я починаю ранок з того, що примаю душ. Одягаюсь, снідаю. Потім ми збираємось на головному майданчику, що у нашому кемпінгу та усі йдемо на стадіон. Ось так гарно ми проводимо зазвичай день.

Тут на Журавлівці і оселились голландці. Їх тут більше двох тисяч. Кун приїхав не тільки вболівати за свою команду, він також грає, але не у професійний футбол. Як поводитись з м"ячем  демонструє кореспондентам.

Кун, голландський вболівальник:

-Я граю форвардом, це моя позиція на полі.

Голландці мешкають не тільки у трейлерах, як німці, а й у звичайних наметах. Перевірити комфортність умов проживання іноземців, ми вирішили особисто. Нідерланці з радістю запрошують до свого житла.

Євгенія Кутнова, кореспондент:

-Місця в наметі небагато, спекотно, але голландцям дуже подобається.

Усі намети помаранчеві та у вигляді левів. Та й самі іноземці на них трохи схожі.

Сьогодні ж – відповідальний матч. Нідерланди гратимуть із Німеччиною.

Євгенія Кутнова, кореспондент:

-Жовтогаряче казкове містечко вже у повному складі і на старті. Через кілька хвилин вони підуть традиційною ходою до фан-зони, а потім і на стадіон, підтримувати свою команду.

Поки голландці йдуть ходою до фан-зони, розважаючи усіх навколо, німецькі вболівальники спокійно відпочивають. Їх чимало оселилось у наметах Олексіївського лугопарку.  

Олена Мітясова ,кореспондент:

-У кемпінгу німецьких фанів все більш спокійно й розмірено. Тут голосно не кричать, не співають і навіть танцюють. Хіба що тільки п"ють пиво.

Такі ж виважені німці і відносно підтримки своєї збірної. Все лаконічно і без пихатості.

Саша та Крістіан, німецькі вболівальники:

-Ми не розмальовуємо обличчя та не вдягаємо незвичні кпелюхи. Ми розмахуємо німецькими прапорами, п"ємо пиво. Ось такі наші традиції.

Та хоч голландці й німці живуть окремими таборами, у фан-зоні все інакше. Тут панує святкова атмосфера і цілковите порозуміння між ними.

Вони такі різні: стримані і наполегливі. Веселі та трошки дивакуваті, але сьогодні їх об"єднало одне- любов до футболу. Голландія і Німеччина сьогодні зійдуться в одному матчі. І незалежно від того яким буде результат-переможе дружба.

Олена Мітясова, Євгенія Кутнова. Харьковские известия.