Очистка ливневой канализации и реконструкция Журавлевской плотины – как в Харькове готовятся к паводку

05.02.2014 17:47   -
Автор:

І хоча до весни ще близько місяця, а погода досить мінлива,  у Харкові вже готуються до паводку. Тож у активному режимі не припиняють працювати греблі міста. Зараз вони ще підтримують високий рівень води у річках, доки на них є лід. А вже в кінці лютого, кажуть фахівці, зайву воду з міських водосховищ спускатимуть, аби потім тут знайшлось місце для паводку.

Володимир Накогутов директор КП «Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації»

Начнется создание запаса свободного объема в плотинах – на Журавлевке, на Павловской плотине, Гончаровская плотина будет сброшена в центре. На подготовке река прийдет в центре  почти в свое естественное состояние.

Аби міські греблі продовжували працювати у належному режимі, деякі з них, найбільш зношені, реконструюють. Як ось цю – Журавлівську, яка не бачила ремонтів більш ніж півсотні років.

Володимир Накогутов директор КП «Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації»

Всего здесь строительно-монтажных работ на три миллиона шестьсот тысяч, пока если посмотреть на плотину там видно только начата верхняя часть. Бетонные конструкции будут отремонтированы и металлоконструкции плотины. Затворы потому, что они уже старые, началась коррозия затворов.

Готують до весняної відлиги і ливневки міста. З потеплінням дощеприймальні колодязі Харкова детально перевірятимуть та очищатимуть. Зараз вони зачинені, аби захистити мережі від лютих морозів. Найбільш проблемну ділянку – на перетині Бурсацького спуску та вулиці Клочківської, там вода відходить дуже повільно, планують повністю оновити. Якщо буде достатнє фінансування, каже Володимир Накогутов, ремонт завершать за два місяці.