Очікування, яке ні до чого не привело. Тимошенко знову не захотіла їхати на суд

05.03.2013 18:56   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Вона сьогодні забажала бути присутньою на слуханні справи по ЄЕСУ. Тюремники навіть підготували для неї спецтранспорт, але в останні момент Тимошенко впала в роздуми.

Про те, що головна ВіП-бранка країни не проти відвідати засідання суду стало відомо ще вчора, говорять тюремники. Тимошенко зробила відповідну заяву. Але вранці на петенціаріев очікував інший варіант розвитку подій. Екс-прем'єрка вже нікуди не поспішала, та й спілкуватися вже не бажала.

відео ДПтС України

-В разі прийняття позитивного рішення особистої участі в судовому засідання я вам кажу, що конвой знаходиться у повній готовності. Юлія Владимирівна ви будете ознайомлюватися з актом? Вы будете знакомиться с актом, который мы составили? Я ще раз заявляю, що всі записи, які робляться в цій палаті, потім фальшуються… 

Ігор Колпащіков начальник Качанівської виправної колонії № 54

-Ответа, однозначного ответа от неё нет. Она отказалась со мной общаться, повернулась спиной и никакого ответа по поводу участия в суде не дала.

Поїде чи ні, але під стінами Апеляційного суду, саме тут вже як рік хочуть бачити Тимошенко, на початку десятого ранку зібралися її прихильники. З прапорами та гаслами.

Поки під стінами суду крики, в залі засідання починається слухання справи. Постояти на стороні Тимошенко приїхали два її захисника – Кожем'якін і Плахотнюк. Державні обвинувачі з'явилися у повному складі. Але засідання як почалося так і зупинилося. Суддя дав час на роздуми віп-бранці, в надії, що та все ж таки приїде до суду.

Ігор Колпащіков начальник Качанівської виправної колонії № 54

-Я ещё раз прибыл сюда, чтобы ещё раз предложить Юлии Владимировне принять участие в этом заседании. Я думаю, что вы видели, что конвойные машины находятся здесь, техническая возможность проведения етапирования у нас тоже есть.

Але як зайшов так і вийшов – ні з чим. Тимошенко до суду ні ногою. І, наголошує екс-прем'єрка: не яких заяв про намір відповідати перед законом вона не робила і робити не збирається.

відео ДПтС України

-В вашем заявлении нет однозначного ответа по поводу участие в сегодняшнем заседании суда Киевского районного суда. Я ще хочу заявити, що всі відеозаписи, які робляться в присутності начальника колонії потім фальшуються. І потім розповсюджуються по каналам телебачення в сфальшованому вигляді.

-Юлия Владимировна вам так же…

-Дійте по закону!

Юля з возу, але судді не легше. Він як і передбачено законом продовжив розгляд справи. Суддя оголосив, що відповідно дій Тимошенко  тюремниками був складений акт про неможливість її етапування. Тут захисники леді Ю знов у бій, кажуть вона готова їхати, а заважають етапу – тюремники.

Олександр Плахотнюк захисник Юлії Тимошенко

-Пенітенціарна служба розповсюдила відеозапис з лікарні на якому начеб-то Юлія Володимирівна відмовляється від участі у судовому засіданні. Немає такого запису і бути не може! Тому що вона не відмовлялася під відеозапис від участі у судовому засіданні.

Держобвинувачі ж кажуть, якщо ВОНА не хоче їхати до суду нехай візьме участь у відео-конфенеціі, адже кабінет повністю оснащений необхідною для цього апаратурою знаходиться в десяти метрах від палати Тимошенко. Інакше прийдеться поступати по іншому. Етапувати примусово.

Марина Капінос держобвинувач

-Вона своєю поведінкою виказує явне небажання являтися до суду і приймати в ньому участь. З урахванням її відповіді на запит суду можливо наступного разу державними обвинувачами буде вжито заходів щодо прискорення початку судового розгляду справи.

Ігор Бескровний кореспондент

-Судове засідання по справі ЄЕСУ тривало не більше 15 хвилин. Вислухавши обидві сторони суддя ухвалив рішення про перенесення розгляду судової справи на десяту годину ранку 22 березня.

Ігор Бескровний