Очередное черное дело экс-губернатора Арсена Авакова раскрыто

29.09.2012 18:16   -
Автор:

Геннадій Кернес  Харківський міський голова

-Он не создал ни одной ценности в Харькове, он не преумножил величия Харькова, он только забрал все отсюда и увез. В том числе и та же гостиница "Киевская", которая разными махинациями была выведена из коммунальной собственности и приватизирована им же, передана его аффелированным структурам, связанным с офшорными компаниями/

Так як готель "Київський" колись перебував у спільній власності двох рад -обласної і міської, мерія подала позов до суду. І виграла його. Вища інстанція визнала договір куплі-продажу комплексу недійсним і за міською радою встановила право на половину готелю. А влітку ще й обласна рада дала згоду на передачу належної частини комплексу місту. За участі екс-губернатора це вже не перша справа, яка наробила галасу в регіоні. Спочатку сімсот гектарів незаконно відчудженної землі городів людей, потім скандальна історія з банком Базис. Коли тисячі людей і крупніпідприємства лишились без своїв заощаджень.

Геннадій Кернес  Харківський міський голова

-Все деньги, которые находятся в банке выведены за границу. Этими деньгами сегодня оплачиваются определенные акции, связанные с теми беспорядками, которые происходят во время суда над Тимошенко на площади Руднева. И это досконально известно, что деньги выдаются по одному адрессу, где находится фонд этого человека.

Зараз проти посадових осіб банку Базис порушено кримінальну справу за статтею сто дев’яносто один: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Якщо ж провину цих людей доведуть, чи буде відповідати за скоєне сам Арсен Аваков. І чи не станеться так, як було з розкраданням землі, коли під вартою опинилися троє його партнерів по бізнесу, які безпосередньо брали участь в оборудках з комунальним майном. Аваков вже тоді переховувався за кордоном.  І зараз він все ще перебуває у своїй улюбленій сонячній Італії.

Олена Мітясова, Ігор Луханін, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия