Очередей на Гоптовке больше нет. Ажиотаж был в новогодние праздники

15.01.2016 15:25   -
Автор:

Міжнародний автомобільний пункт пропуску Гоптівка. Машин, які перетинають кордон – небагато. Черг немає. Паспортний контроль, розповідають люди, проходять швидко та без жодних затримок.  

Олег Конигін приватний підприємець

Показали паспорт, проверили машину и едем дальше. Прошло минут десять.

Проте побоювання застрягнути в пункті пропуску, говорить Антон Бочеваров, були. Адже в новорічні свята пасажиропотік значно збільшився і люди годинами стояли на Гоптівці.

Антон Бочеваров приватний підприємець

Подъехали, очереди не было, хотя знакомые рассказывали, что после нового года были очереди, сейчас замечательно все, 10 минут максимум. Просмотрели все быстренько.5 Наши опасения были зря.

Черги, говорять прикордонники, в такий період – звична справа.

Максим Ковальчук начальник відділу прикордонної служби "Дергачі"

Збільшення пасажиропотоку ми і очікували у зв'язку з наступанням новорічних свят більшість людей їхали у гості по приватним цілям. З нашого боку ніяких затримок не було, ні в прикордонному оформленні, ні в митному.

Працювало шість смуг руху на в'їзд та виїзд. На суміжній державі їх працювало значно менше. Це теж вплинуло на час перетину кордону. Тоді в середньому за добу Гоптівку переїжджали близько дванадцяти тисяч людей. На сьогодні пасажиропотік зменшився вдвічі. Пункт працює у звичайному режимі. Жодних нововведень немає. Все також діє посилений режим роботи та ретельний огляд особливо чоловіків із Російської Федерації.

Максим Ковальчук начальник відділу прикордонної служби "Дергачі"

Громадяни Російської Федерації підлягають під контроль другої лінії, тобто ретельно перевіряються паспортні дані, мета поїздки в Україну, щоб було підтвердження даної мети. Це має бути запрошення, або родичі, які зустрічають за пунктом пропуску.

Нагадують, що росіян пускають за закордонними паспортами. Для громадян України, які їдуть по ту сторону наразі нічого не змінилось. А перевірити чи є черги на кордоні люди можуть на офіційному сайті прикордонної служби. Там є он-лайн трансляція з міжнародних автомобільних пунктів пропуску.