Обстріли України, санкції проти росії та саміт “G7” – головне за ніч

20.05.2023 11:53   -

Цієї ночі Україну знову атакували безпілотниками.  За даними Повітряних Сил ЗСУ,  удари були спрямовані на територію Київщини та південні регіони. Всі цілі знищено – 20 ударних дронів типу “Shahed” та один розвідувальний БПЛА.

Внаслідок падіння уламків у одному із районів столиці відбулось загоряння 9-го поверху житлового будинку. Пожежа вже ліквідована. За даними місцевої влади, також пошкоджено СТО, автомобілі та дорожне покриття. Інформації про постраждалих не надходило.

Адміністрація президента Джо Байдена останніми тижнями поінформувала європейських союзників, що США дозволять їм передавати Україні винищувачі F-16. Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.
Відповідне рішення Білий дім готовий ухвалити на тлі дедалі більшого тиску з боку представників Конгресу США та союзників через посилення російських повітряних атак на Україну.

Навчати українських пілотів керувати F-16 планує Данія. Про це повідомив в.о. міністра оборони країни-партнера. Зараз тривають переговори з найближчими союзниками.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На саміті країн «Великої сімки», що триває  у японській Хіросімі, США запропонують нові кроки для економічної ізоляції РФ. Відомо, що США оголосять понад 300 нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб, а також введуть обмеження щодо тих секторів економіки Росії, які є ключовими для її військово-промислового комплексу.

Очікується що про нові обмеження на саміті повідомить Велика Британія. Країна має намір запровадити повну заборону на імпорт російського дорогоцінного каміння та алмазів. Введення додаткових санкцій планує і Японія.

Володимир Зеленський візьме участь у заключному дні саміту G7 в Японії. Уряд Японії підтверджує, що президент України прибуде у Хіросіму і приєднається до лідерів “Великої сімки” у заключний день саміту, тобто 21 травня. Також Володимир Зеленський планує провести переговори з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісіда, який головує на саміті.

ОСТАННІ НОВИНИ