Обстріли України, робота ППО та нові правила для безготівкових платежів – головне за ніч

05.06.2023 11:36   -

Цієї ночі окупанти вдарили по Нікополю Дніпропетровської області. За даними голови ОВА, пошкоджені житлові будинки,  церква та промислове підприємство. Люди не постраждали. Атакували область і з безпілотників. Військові звітують про один збитий “Шахед”.

Армія рф 28 разів обстріляла Херсонщину. За інформацією ОВА, є влучання у житлові будинки та цивільну інфраструктуру. Дві людини поранені. Атакували і Харківську, Донецьку та Запорізьку області. Є постраждалі та пошкодження.

За травень росія випустила по Україні 300 дронів Shahed: це найінтенсивніша атака. Про це заявили в британській розвідці. При цьому повідомляється, що Україна нейтралізувала щонайменше 90% БПЛА, використовуючи переважно свою старішу та дешевшу зброю протиповітряної оборони та засоби радіоелектронного глушіння.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Від сьогодні всі безготівкові платежі українців будуть підзвітні Нацбанку. Так, фінустанови України щотижня звітуватимуть Нацбанку про переведення коштів між фізособами; поповнення або зняття готівки з карткових рахунків у касах або банкоматах; оплати в Інтернеті та переказ коштів з картки на розрахунковий рахунок компанії або виплати на картки клієнтів з рахунку компанії. До звіту потраплятимуть операції на будь-які суми.

Також з 5 червня стартує сесія національного мультипредметного тесту. Основні сесії НМТ відбуватимуться цього місяця в Україні та в 47 містах 30 інших країн. З міркувань безпеки не буде оприлюднено інформацію про те, де на території України відбудуться тестування.

ОСТАННІ НОВИНИ