Обстріли України, робота ППО, нова зброя від США та розмови щодо F-16 – головне за ніч (відео)

09.05.2023 11:40   -

Цієї ночі окупанти завдали ракетного удару по території України. За даними Повітряних Сил ЗСУ, силами ППО було збито 23 із 25-ти випущених ракет. Уламки збитих боєприпасів знайшли на Київщині. За даними ОВА, постраждалих та пошкоджень немає.

У Дніпрі, під час нічної атаки окупантів, уламки ракети впали на житловий будинок. За інформацією ОВА, пробило дах та перекриття у кількох квартирах. Відомо про одну поранену жінку. Атакували також і Черкаську та Харківську області.

Сьогодні різні тилові регіони можуть опинитися під загрозою ракетних атак. Про це попереджає речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк. За словами військових, ворог може завдати удару і сьогодні, і у наступні дні, тож українців просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

США планують оголосити про новий пакет військової допомоги на $1,2 мільярда. За даними ЗМІ, до нового пакету увійдуть системи ППО Hawk, зенітні боєприпаси та безпілотники для протиповітряної оборони.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нідерланди обговорюють із союзниками питання передачі Україні винищувачів F-16. Про це, як передає Reuters, заявив прем’єр-міністр країни-партнера. Обговорення тривають з Данією, Великою Британією, деякими іншими країнами в Європі, а також із США. Урядовець додав, що дискусія ще триває, необхідно досягти домовленостей між усіма партнерами, як це було перед постачанням в Україну гаубиць та танків Leopard 2.

До Києва у рамках анонсованого візиту прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. У планах зустрітися із президентом України Володимиром Зеленським.

ОСТАННІ НОВИНИ