Обстріли України, робота ППО, блекаут на Запорізькій АЕС та підтримка Південної Кореї – головне за ніч

22.05.2023 11:55   -

Цієї ночі російські окупанти атакували військові та інфраструктурні об’єкти міста Дніпро. За даними Повітряних сил ЗСУ, Атака здійснювалась 16-ма ракетами різних типів та 20-ма ударними дронами «Shahed-136/131». Силами та засобами ППО протягом ночі знищено чотири крилаті ракети Х-101/Х-555 та 20 ударних дронів типу «Shahed». Також, звітують військові, вчора ввечері силами ППО був збитий російський винищувач Су-35.

У Дніпрі через масовану атаку постраждали 7 людей. За даними Голови ОВА,  пошкоджено кілька будівель рятувального підрозділу ДСНС, приватне підприємство та цивільну інфраструктуру. Обстеження території продовжується. Обстрілювали також і Херсонську та Харківську області. Є жертви.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У Запоріжжі частково немає електроенергії. Аварійна ситуація виникла через відключення ЛЕП Дніпровська. Також електропостачання втратила і Запорізька АЕС – її перевели на дизельні генератори. “Енергоатом” називає причиною блекауту обстріл військ рф. Відомо, що запасу палива для генераторів вистачить на 10 діб.

Південна Корея пообіцяла надати Україні додаткову допомогу, але лише нелетального характеру. Допомогти можуть зокрема з обладнанням для розмінування. Таке рішення ухвалено під час зустрічі Володимира Зеленського із президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем на полях саміту G7 у Японії. Також з українськими посадовцями обговорювали проєкти післявоєнної відбудови.

ОСТАННІ НОВИНИ