Обстріли України, нові ППО від Німеччини та допомога від Литви – головне за ніч, 27 листопада

27.11.2022 10:59   -

Вночі окупанти знову нанесли ракетний удар по передмістю Запоріжжя. За даними очільника регіону, внаслідок вибухів двох ракет, ймовірно С-300, на території одного з агропідприємств виникла пожежа, пошкоджено паркан та будівлю. На щастя, люди не постраждали.

А зранку росіяни вдарили по Кривому Рогу. Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА, дві ракети ударили по об’єкту транспортної інфраструктури. Серйозні руйнування. Всі деталі з’ясовуються.

Німеччина найближчим часом передасть Україні ще три системи ППО Iris-T. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц. Наразі в Україні є одна така система, і вона, наголошують військові, показала 100% ефективність проти російських ракет.

Литва відправила в Україну 114 трансформаторів різної потужності. Про це повідомляє Міністерство енергетики України. Крім того, на зустрічі міністрів енергетики двох країн було заявлено, що Литва має намір передати Україні ще 252 трансформатори.

ДСНС вже розгорнули майже 1000 “Пунктів Незламності” по всій Україні, які забезпечують громадян теплом, електроенергією та стабільним зв’язком. Адреси таких пунктів є на спеціальному сайті nezlamnist.gov.ua

Наступного тижня можливі нові масовані ракетні удари по Україні. Про це заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія. Нардеп попередив українців про необхідність запасів продуктів харчування, води та зарядних пристроїв.