Обстріли України, наслідки негоди, передача Abrams та санкції проти рф – головне за ніч

28.07.2023 12:00   -

Цієї ночі окупанти обстріляли Сумщину. За даними ОВА, зафіксовано 33 вибухи у населених пунктах регіону. Атакували також Дніпропетровську, Херсонську, Запорізьку, Миколаївську та Харківську області. Є постраждалі та пошкодження.

В Україні вчора ввечері та вночі вирувала негода. Потужна злива супроводжувалася вітром та градом. Найбільше постраждала Дніпропетровська та Запорізька області. Обірвані електричні мережі та повалені дерева. Комунальні служби усувають наслідки негоди.

ЗСУ просуваються у Донецькій області. Як повідомив речник Генштабу, під щільним вогнем противника українські воїни звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області. Закріплюються на досягнутих рубежах. Окупанти спробували відновити втрачене положення в районах Рівнополя та Макарівки, але безуспішно. Також ЗСУ наступають північніше та південніше Бахмута, а загарбники атакують в районах Надії, західніше та південніше Кліщіївки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Очікується, що перші американські танки Abrams прибудуть до України у вересні. Про це повідомило Politico з посиланням на обізнані джерела. За даними видання, адміністрація президента США Джо Байдена хоче якнайшвидше доставити Україні більше обіцяного озброєння, щоб допомогти в контрнаступі та зміцнити оборону Києва у довгостроковій перспективі. Усього США планують відправити 31 танк. Повідоиляється, що перша партія складатиметься із шести-восьми одиниць.

США передадуть Україні безпілотники Skydio для документування воєнних злочинів. Про це повідомляє пресслужба USAID. Зазначають, що дев’ять дронів у своє розпорядження отримає Офіс генпрокурора України. Передбачається, що їх будуть використовувати для зйомки фото- та відеоматеріалів, документуючи воєнні злочини росіян.

Японія розширила санкції проти рф. Так, з 9 серпня країна забороняє постачання нових та вживаних автомобілів із бензиновим і дизельним двигуном об’ємом понад 1 900 кубічних сантиметрів, електричні і гібридні транспортні засоби, а також шини для великих транспортних засобів. Зазначається, що японські автомобілі мають великий попит у росії.

ОСТАННІ НОВИНИ