Обстріли українських міст, вибори у США та відключення світла – головне за ніч, 8 листопада

08.11.2022 11:54   -

Вночі з «Градів» та важкої артилерії обстріляли дві громади Дніпропетровської області. Як повідомляє очільник регіону обійшлося без постраждалих. Пошкоджено багатоповерхові і приватні будинки, два промислові підприємства та цивільна інфраструктура.

А вранці ракетами С-300 росіяни завдали удару по одному із сіл Запорізького району. За інформацією голови ОВА одна ракета пошкодила будинок та споруди, інша розірвалася у полі.

Президент Франції Емманюель Макрон виступив за переговори України з Росією, але на умовах Києва. Високопосадовець додав, що висування якихось абсолютно радикальних умов для проведення переговорів було б поспішним рішенням.

У США відбудуться проміжні вибори. 8 листопада мільйони американців оберуть нову Палату представників, близько третини Сенату і ключові губернаторські посади в штатах.

Відключення електроенергії. Як повідомили у НЕК «Укренерго» будуть застосовані планові графіки відключень для споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Також повідомляється, що запровадження аварійних графіків відключень поки що не планується.

З наступного тижня відключень електроенергії може поменшати, якщо не буде нових ворожих атак. Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, найскладніша ситуація після 5 російських масованих ракетних ударів склалася на північному сході України, зокрема у Київській та Харківській областях. Так, у цих регіонах, крім графіків планових погодинних відключень, доводиться застосовувати додаткові аварійні, щоб збалансувати енергосистему. Тому весь тиждень енергетики будуть працювати аби покращити ситуацію з електропостачанням.