Обстріли українських міст, військова допомога та відключення світла – головне за ніч, 12 грудня

12.12.2022 12:18   -

Цієї ночі окупанти завдали ракетного удару по Костянтинівці, Донецької області. За інформацією представників ОП, пошкоджено будівлю школи, постраждалих немає.

Обстріляли з “Градів” та важкої артилерії дві громади Нікопольського району, Дніпропетровської області. За інформацією очільника регіону, окупанти скерували на населені пункти понад 30 снарядів. Минулося без жертв, деталі з’ясовуються.

У Польщі розпочинаються навчання українських медиків щодо повітряної евакуації. Про це повідомляють представники бюро нацбезпеки країни-партнера. Заняття з першою групою українських лікарів проходитиме на польській медичній авіарятувальній базі у Варшаві. Крім того, за попередніми домовленостями, у січні 2023 року також буде розпочато навчання з лікування потерпілих із тяжкими опіками.

Бригади німецького концерну ремонтуватимуть важку військову техніку для України. Центр відновлення створений за міжурядовою угодою Німеччини та Словаччини і знаходиться за 25км від кордону з Україною.

Відключення електроенергії можуть скасувати у квітні. Як повідомляють енергетики, на українців чекає щонайменше ще чотири важких місяці: обстріли енергетичної інфраструктури тривають, а пікове зимове споживання струму ще попереду. Однак при цьому вже наступного року ситуація може кардинально змінитись.