Обстріли українських міст, військова допомога та можливість нового наступу – головне за ніч, 15 грудня.

15.12.2022 12:10   -

Вночі окупанти з “Градів” та важкої артилерії обстріляли Нікопольський район. Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА, прилетіло не менше 40 снарядів, пошкоджено житлові будинки та цивільну інфраструктуру. Люди не постраждали.

Росіяни 86 разів обстріляли територію Херсонської області. Як повідомляє очільник регіону, за минулу добу ворог знову атакував із РСЗВ та мінометів. Під ударом житлові квартали та цивільна інфраструктура. Троє загиблих та 13 поранених.

74% громадян ЄС схвалюють підтримку України ЄС. Про це повідомляється на сайті Європарламенту. І лише в трьох країнах рівень підтримки нижче 50% – Словаччині (49%), Греції (48%) та Болгарії (48%).

США планують передати Києву комплекти високоточних «розумних бомб». Про це пише The Washington Post. Такі боєприпаси передбачають підвищення точності влучання і містять пристрої, що можуть бути прикріплені болтами до різних видів зброї і літаків.

У британській розвідці оцінили можливість нового наступу на північ України. Як йдеться у свіжому зведенні британців, наразі навчання білоруських та російських військ навряд чи становитимуть силу, яка здатна провести новий наступ на північ України. При цьому в білорусь було перекинуто російські підрозділи мобілізованих резервістів.