Обстріли українських міст, відновлення після ракетних ударів та нові ракети для ЗСУ – головне за ніч

18.12.2022 10:50   -

За ніч російські окупанти п’ять разів обстріляли Нікопольщину з важкої артилерії. За даними Дніпропетровської ОВА, постраждала одна людина. Чоловік від госпіталізації відмовився. Понівечено кілька приватних будинків, господарські споруди та гімназія.

У регіонах України продовжується ремонт та відновлення пошкоджених об’єктів енергосистеми. У областях діють екстрені та аварійні відключення. В НЕК “Укренерго” зазначають, що дефіцит є значним і зараз теплоелектростанції поетапно відновлюють свою роботу.

Триває відновлення водопостачання та опалення. За інформацією президента Володимира Зеленського, найбільш складна ситуація у Вінницькій, Львівській та Київській областях. У багатьох інших регіонах є масштабні відключення: це і Дніпро та область, Волинь, Житомирщина, Закарпаття, Франківщина, Одеса та область, Полтавська область, Тернопільщина, Чернігівщина та інші регіони.

Велика Британія підтвердила відправку ЗСУ високоточних ракет Brimstone 2. Про це повідомляється на сайті Міноборони Британії. Кількість ракет та подробиці постачання не розкривають з метою безпеки.

Україна готується до нового можливого вторгнення Росії з півночі. Як заявив командувач ОК “Південь” рух російських військ може відбутися приблизно до “річниці” першої невдалої спроби рф “взяти Київ” у лютому.