Обстріли українських міст, підтримка від США та рахунок для РФ за знищені об’єкти – головне за ніч

02.12.2022 11:30   -

Вночі росіяни вдарили по промисловій та енергетичній інфраструктурі Запоріжжя. Як повідомили представники влади, на місці виникла сильна пожежа. На щастя, обійшлося без жертв. Вогонь уже загасили.

Атакували і Нікополь та околиці. За даними голови Дніпропетровської ОВА, окупанти випустили майже 40 снарядів із важкої артилерії. Люди вціліли, масштаби руйнувань з’ясовуються.

Пентагон хоче укласти угоди з країнами блоку НАТО та Близького Сходу щодо надання Україні частини їхніх ракетних зенітних комплексів Nasams. Це, впевнені у США, дозволить Україні уникнути дворічного очікування нових комплексів із заводу.

Amazon виділить на підтримку України $75 млн. Крім того, компанія підписала меморандум про співпрацю на 2023 рік. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

З полону повернулися 50 українських захисників. Про це повідомив голова ОП Андрій Єрмак. Додому приїхали захисники Маріуполя та «Азовсталі», які перебували в Оленівці, полонені, поранені, у тому числі і ті, хто брав участь у боях на Донецькому, Луганському та Запорізькому напрямках.

«Укренерго» виставить рахунок РФ. Про це заявили на підприємстві, зазначивши, що усі пошкодження енергосистеми України фіксуються у реальному часі. Наразі спеціалісти складають кошторис і найближчим часом буде виставлений рахунок росіянам за знищені об’єкти – наголосили в «Укренерго». Вже зараз розробляється спеціальний правовий механізм.